International

Alegerile SUA: Donald Trump intra in istorie drept candidatul la presedintie care…

Publicat: 10 oct. 2016
1

Toate ziarele importante si-au exprimat sustinerea fata de candidata democrata Hillary Clinton, in timp ce candidatul republican, Donald Trump, nu este sustinut de nicio publicatie.

Candidatul la prezidentiale aflat pe locul al treilea in sondaje, Gary Johnson a atras simpatia a sase ziare, iar Jill Stein, din partea Verzilor, se afla in aceeasi situatie cu Trump, cu exceptia faptului ca niciun ziar nu s-a declarat impotriva-i.

La alegerile interne ale partidelor pentru nominalizarea unui candidat in cursa pentru Casa Alba, cateva ziare au spus ca il vor sustine pe Trump, insa de atunci nu si-au reconfirmat sprijinul.

In acelasi timp, peste 80 de publicatii s-au declarat de partea lui Hillary Clinton si zeci de echipe editoriale au confirmat ca o vor sustine neconditionat, pana la finalul alegerilor.

Aceste alegeri prezidentiale vor scrie istorie, intrucat Donald Trump este primul candidat care nu este sustinut de nicio publicatie si, mai mult, ziarele americane, chiar cele care au sustinut republicanii de decenii, incalca traditia si se alatura democratei Hillary Clinton, sau isi roaga cititorii sa nu voteze cu Trump.
Adauga un comentariu