Eveniment-Social

Alegerile din Republica Moldova, dezbatute la Iasi

Publicat: 25 nov. 2014
1

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost prezent ieri la Iasi, pentru a participa la o dezbatere dedicata alegerilor parlamentare din tara vecina. Dezbaterea a avut loc la Universitatea Al. I. Cuza din Iasi in prezenta studentilor, a unor oficialitati locale si judetene. Filat, presedinte al Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, a expus o serie de masuri ce ar trebui luate de Basarabia in contextul integrarii in Uniunea Europeana, dar si alte aspecte ce tin de dezvoltarea economica a tarii.

„Noi contam pe faptul ca toti cei care inteleg importanta momentului pe care il traim in Republica Moldova, cei care doresc ca tara noastra sa aiba un viitor european sa mearga la alegeri. Nu pot sa zic ca nu exista risc, dar avem o societate polarizata. Se datoreaza manipularii prin presa ruseasca, dar si acestor embargouri impuse. Rezultatul exercita o presiune asupra opiniei publice din Republica Moldova. Majoritatea cetatenilor din Republica Moldova au ca obiectiv integrarea in Uniunea Europeana. Suntem pe ultima suta de metri si comunicam foarte strans cu toti cetatenii nostri, ca rezultatul sa ofere aceasta continuitate”, a spus Vlad Filat. Cetatenii basarabeni din Iasi vor putea vota in mai multe centre deschise in oras, printre care in strada Aleea Grigore Ghica Voda, la nr. 60A, in zona Copou, la sediul consulatului general si la Scoala „Gh. Asachi”, de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt.

„Mizam pe studenti, tinerii sunt cei care decid. In general, oamenii care au cunostinte si inteligenta au si intelegerea lucrurilor adevarate. Interesul fata de Republica Moldova al Federatiei Ruse este foarte mare. Dupa 30 noiembrie sunt ferm convins ca printr-o administrare profesionista vom putea avea parte de discutii si negocieri. Avem parteneriate puternice si sincere cu europenii, cu Statele Unite ale Americii si altele, iar acest lucru este benefic”, a mentionat Vlad Filat.

Click aici pentru a vedea imagini de la dezbatere.
Adauga un comentariu