Actualitate

Alegeri linistite. Numar infim de tentative de fraude electorale la Iasi

Publicat: 06 iun. 2016
1

Alegerile locale din acest an au fost mult mai linistite fata de anii anteriori. In ziua votului, candidatii nu au mai fost la fel de agresivi, plangerile electorale fiind mult mai putine. Unii candidati au incercat sa aduca la sectia de votare oameni cu forta, pentru a fi siguri de victorie. De exemplu, candidatul PNL Daniel Cretu, primarul comunei Victoria, a ajuns sa care oameni cu masina la vot, o plangere in acest sens fiind depusa la Biroul Electoral de Circumscriptie din localitate.

Si la Coarnele Caprei s-a intamplat la fel, unde oamenii au fost dusi cu duba la sectia de votare, masina apartinandu-i unui candidat PSD la Consiliul Local. O alta frauda electorala si tentativa de fraudare a votului la Podu Iloaiei, acolo unde mai multe persoane au solicitat, in baza unei adeverinte medicale, prezenta urnei mobile la domiciliu, desi ar fi putut vota in sectii. Impotriva primarului PSD de la Podu Iloaiei, Gabriel Istrate, a fost depusa o alta plangere la Biroul Electoral de Circumscriptie din localitate, dar si la politie, pentru ca indemna oamenii sa voteze cu el.

Si primarul din Siretel, Gheorghe Ancuta, a fost acuzat ca a incalcat legea electorala. Mai precis, acesta a distribuit biletele cu numere, care sa fie introduse in buletinele de vot, pentru a vedea cu cine s-a votat. O alta sesizare privind incalcarea legii electorale a fost semnalata la Trifesti. Candidatul PNL si primarul in functie, Alexandru Ivanuca, a fost vazut in fata unei sectii de votare cum ii indemna pe oameni sa voteze cu el. Sesizarea a fost inregistrata la Biroul de Circumscriptie din localitate, insa nu prea s-a facut mare lucru.
Adauga un comentariu