Actualitate

Alegeri ca pe timpul comunismului la Asociatia Vanatorilor si Pescarilor din Iasi

Publicat: 02 apr. 2016
1

In cursul zilei de sambata, 2 aprilie, au loc alegerile pentru functia de presedinte al Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) Iasi, iar in paralel este prezentat si raportul de activitate al conducerii. Alegerile, facute cu usa inchisa, sunt organizate dupa o lunga perioada in care membrii Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) Iasi au reclamat faptul ca nu sunt prezentate rapoartele de venituri si cheltuieli ale asociatiei si au trimis un memoriu catre conducerea AVPS, Parchet si Politie, in care au trasat principalele ilegalitati comise in mandatul actualului director, Nae Mandru, care ocupa aceasta functie inca din anul 1989.
Reprezentantii mass-media care au fost prezenti in sala au fost scosi afara la cererea lui directorului si a presedintelui AVPS Iasi. Omul de afaceri si viceprimarul Iasului, Gabriel Surdu, care este totodata si actualul presedinte al AVPS Iasi, a cerut celor prezenti in sala sa voteze daca sunt de acord ca reprezentantii mass-media sa asiste la prezentarea raportului. Aproape toti membrii asociatiei au ridicat mana pentru a vota ca reprezentantii mass-media sa fie scosi afara din sala, fiind doar doua sau trei abtineri.
Reamintim faptul ca vechii membri ai AVPS Iasi, care sunt inscrisi aici de 20 de ani, s-au plans de faptul ca Gabriel Surdu si Naie Mandru au facut in asa fel incat sa-i excluda din delegatia prezenta la aceste alegeri pe vanatorii cu eperienta, inlocuindu-i cu alti oameni care sunt inscrisi de doar doi ani in AVPS Iasi, dar care sunt „acolitii” actualei conduceri. Printre cei inlaturati chiar inaintea alegerilor din Consiliul de Administratie si delegatia AVPS Iasi ii enumeram pe prof. Paul Boisteanu, membru al Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania sau Vasile Catea, vechi membru al asociatiei si presedinte al Federatiei Romane de Box.
Cei exclusi din delegatia care participa la vot au atras atentia ca jocurile au fost facute in asa fel incat Gabriel Surdu sa castige iarasi alegerile. Acestia au cerut ca, indiferent cine va fi noul sef al vanatorilor ieseni, acesta are obligatia ca in prima saptamana din noul mandat sa-l demita de urgenta pe Nae Mandru, iar daca acesta nu va fi dat afara din structurile de conducere, inseamna ca toate ilegalitatile sunt facute cu aportul si buna stiinta a conducerii.
Oare are ceva de ascuns conducerea AVPS Iasi din moment ce a refuzat desfasurarea in mod transparent a acestor alegeri?
Comentarii
 • Acesta este motivul pentru care nu mi-am reinnoit permisul de pescuit. Am vazut ca isi bat joc sau sunt indiferenti si nu fac nimic pentru pescarii care isi platesc cotizatiile. In jurul Iasului se braconeaza la greu, mergi la Bosia, Cozmestii, Jijia sau la Ungheni, peste tot te lovesti de localnici care braconeaza si care te ameninta daca le stai in cale sau daca-i atentionezi ca ar trebui sa-si faca permis. La fel e si pe Siret, oriunde ai merge. Multe locuri de pe Prut sunt ocupate de localnici si nu ai loc de ei, vin granicerii si nu le fac nimic. Mergi la asociatia de pescuit din care faci parte, faci reclamatie, le dai fotografii si filme si nu se intampla nimic, nu se fac demersuri.

 • Coruptie maxima la AJVPS.
  Justitia si autoritatile sa-si faca datoria.Dar nu credem.Surdu le are in buzunarul cel mic.
  Avem de-a face cu arme de foc letale in posesia unor hoti de buzunare si camatari interlopi.Politia este de acuzat dealtfel.Spaga,arme si munitii.

  Chiar este de neatins Surdu asta?
  L-au arestat si condamnat pana si pe Adrian Nastase.Ce are individul asta? Este Zeu?Dumnezeu?

 • Ba, dacă va mai luați de mine va împușc asa cum împușc câinii pe camp.
  Nu știți ca eu sunt bengos si ma doare la paloș, va iau falca.
  Eu tai si spânzur in județul asta si nu numai.

  • Esti tare Moshule.
   Daca faceai in America ce faci tu in Mioritica,iti luai 2000 de ani de puscarie cu negri in celula.
   Dar la Ieshi unde prostimea nu are drepturi,un penibil si-un lash ca tine este rege.
   Si slugile tale din procuratura sint niste gunoaie malefice.Ca sa nu mai punem judecatorii…stiti voi….
   Dormiti natie …dormiti! Ca vecininii nu dorm.

 • Gabriel Surdu si Naie Mandru au facut in asa fel incat sa-i excluda din delegatia prezenta la aceste alegeri pe vanatorii cu „eperienta, ”
  citat din articol…
  curat eperienta monser! sau eperienta ca eperienta !!da s -o stim cu totii!
  da ce o fi aia??

 • Asa este se braconeaza mai peste tot ma refer la braconatul cu setci, navoade si la pripoane nu ma refer ca vine pe siret un copil cu o undita si vine politia ii face poze sii da amenda aici tin sa mentionez ca nu i corect sa sperii niste copii si cand vin braconierii se intoarna cu spatele si pleaca. Prin acest intermediu tin sa subliniez faptul ca pe raul MOLDOVA sunt foarte multe balastiere acestia isi fac de cap schimband cursul apei cand vor ei si pe unde vor ei ce se intampla cu pestele ce ramane pe uscat pe intinderi de km intregi ce se intampla cu puetu de peste stiti cate specii au disparut ? nu mai vad din specia boistean ,biban ,porcusor .Cine raspunde de disparitia acestor specii ? ce se face cu banii ce se strang din permisele de pescuit de ce nu se populeaza aceste rauri care sufera din cauza balastierelor si braconierilor ??? NU CRED CA-I CORECT

Adauga un comentariu