National

Alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, adoptat tacit de catre senatori

Publicat: 21 iun. 2016
1

Senatul a adoptat tacit, marti, propunerea legislativa a PNL care prevede alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, termenul pentru adoptare fiind depasit pe 15 iunie.

Proiectul prevede ca este declarat ales primar candidatul care a intrunit, in primul tur de scrutin, majoritatea voturilor valabil exprimate. In cazul in care niciunul dintre candidati nu a intrunit jumatate plus unu din totalul voturilor exprimate, se organizeaza un nou tur de scrutin la doua saptamani de la primul, la care participa numai primii doi candidati stabiliti in ordinea numarului de voturi obtinute in primul tur, respectiv candidatii aflati in situatie de balotaj. Este declarat ales candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate.

Este al doilea proiect care vizeaza alegerea primarilor in doua tururi de scrutin care trece fara a fi dezbatut in Senat. Propunerea legislativa cu aceleasi prevederi adoptata tacit saptamana trecuta de Senat a fost initiata de parlamentarii Dan Aurel Ionita, Stefan Burlacu, Adrian Gurzau, Ion Cristinel Marian, Petru Movila, Clement Negrut, Mihaela Stoica si Eugen Tomac.
Adauga un comentariu