Actualitate

ALDE intra in cursa pentru alegeri. Fostul consilier local Radu Botez va candida la Primaria Iasi

Publicat: 11 mart. 2016
1

O formatiune politica din Iasi si-a lansat ieri candidatul la Palatul Roznovanu. Fostul consilier local Radu Botez va candida din partea Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) la Primaria municipiului Iasi, decizia fiind luata zilele trecute de sefii formatiunii. Fost membru PNL, Radu Botez a ales sa reprezinte formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu, alaturi de mai multe persoane din mediul de afaceri si cel educational iesean. De altfel, Radu Botez a aratat ca se bucura de sprijinul unor persoane cu o cariera de cateva decenii in spate. In plus, candidatul ALDE la primarie a mentionat ca a ales sa intre in acest partid pentru ca nu se mai regasea in actuala formula a PNL.

„Ma bucur ca am putut sa fac acest pas pentru a incerca sa schimbam o perceptie in politica macar la nivel local. Am o parte din sprijinul unor persoane care au excelat pe partea profesionala si ma bucur nespus de acest lucru. Eu nu m-am mai regasit in PNL. In ultimii patru ani, nu am mai activat pe partea politica. Atunci cand am avut de ales intre Tariceanu si Blaga sau intre Varujan Vosganian si Costel Alexe, lucrurile au fost clare. De aceea am si invitat persoane pe care le cunosc de 30-40 ani pentru a arata ca avem sustinere de la cei care au excelat prin munca si nu de la politicieni care cauta functii. Eu nu am fost o persoana care sa aiba valente social democrate, ci am fost o persoana liberala. Avem o serie de idei pentru oras, pe care vrem sa le punem in practica”, a mentionat Radu Botez. Acesta este spijinit printre altii de prof. univ. dr. Cristian Dragomir, fost rector al Universitatii de Medicina, de prof. univ. dr. Gheorghe Popa, fost rector al Universitatii Cuza, de Vasile Cepoi, fost ministru al Sanatatii, de Vasile Astarastoaie, fost rector al Universitatii de Medicina, de profesorul de matematica Traian Cohal, avocatul Neculai Volovat si multi altii. La ALDE a ajuns si medicul Razvan Constantinescu, care nu a demonstrat pana acum ca a facut ceva in politica, desi s-a aciuat prin acest mediu de ani de zile. Partidul lui Tariceanu vrea sa obtina un scor de doua cifre la Iasi. Seful Senatului pare ca a reusit sa faca un partid ce usor poate creste.

„Noi vom merge singuri in aceasta campanie. Nu avem nicio solicitare in plan local de la alte partide. Campania ALDE va fi una personalizata cu sigla partidului nostru. Radu Botez abia zilele trecute a avut o discutie cu cei din partidul nostru, lucrurile au fost puse la punct, iar acum ne concentram pe munca noastra. Pentru consiliile judetene vom avea o solutie unitara in plan national si care va fi discutata la centru. Este o chestiune care face parte dintr-o strategie mai ampla”, a sustinut Varujan Vosganian, presedintele ALDE Iasi.
Comentarii
  • Draga Raducu,
    Pari baiat serios si nu prea am auzit lucruri rele de tine. Dar cu de ai gasit si ai primit sprijin de la penalii si dezaxatii insirati in articol? Cum nu-ti dai seama ca daca te tii de mana cu Astarastoaie si finul sau Razvi Constipescu, cu Dragomir care a furat si el nitel , Cepuloi care pana nu demult era la PSD sau PD sau orice il pune ministru iti compromiti orice sansa. Cauta niste oameni curati!

  • DA CE SA SPUNEM DE MARELE LIDER LOCAL DE LA ALDE IASI, DOAMNE MA INGROZESC DE CEI CARE DORESC SA INTRE LA PUTERE,CUM POT FI ASTFEL DE OAMENI PROMOVATI???

  • Bai RADUCULE, tu cu alcineva decat CHIRILA, nu ai gasit sa stai la masa? Acest pedofil infect o sa ajunga la puscarie…iar respectabila ta doamna va trebui sa il condamne. Ps tine l departe de secretara dwla ALDE ca are in istoric bogat: a fugarit o pe fosta Saecretara de la PLR ca nu a vrut sa i dea mijuc…

Adauga un comentariu