Magazin

Alcoolorexia, o obisnuinta periculoasa pentru tineri

Publicat: 29 mai 2013
1

Sa mananci mai putin, pentru a bea mai mult. Acesta pare a fi sloganul unui fenomen cel putin ciudat. Un studiu realizat de Universitatea din Missouri a scos la iveala „alcoolorexia”, o obisnuita periculoasa care atinge un student din sase, scrie efemina.ro

Fenomenul consta in a nu manca inaintea unei seri imbibate de alcool, pentru a resimti mai repede efectele alcoolului si pentru a reduce caloriile cocktailurilor consumate.

Motivatia tinerelor: sa ramana slabe, sa economiseasca bani si sa se imbete cat mai repede. Acest fenomen risca sa atinga de trei ori mai multe studente decat studenti si poate antrena efecte catastrofale pe termen lung.

„Luate separat, privarea creierului de hrana si consumarea unor mari cantitati de alcool pot fi extrem de periculoase”, explica cercetatoarea Victoria Osborne.

„Impreuna, cele doua comportamente pot antrena probleme cognitive pe termen scurt si lung, cum ar fi dificultatile de concentrare, de studiere si de luare a deciziilor”.

Conform Institutului american impotriva abuzului de alcool, doza ce nu trebuie depasita pentru a evita riscurile pentru sanatate este de doua pahare pe zi pentru barbati si de un pahar pe zi pentru femei.
Adauga un comentariu