Eveniment-Social

Alcoolemie record la un tanar de 34 de ani

Publicat: 21 mart. 2012
1

Un barbat a fost transportat la Centrul de Trauma si Toxicologie Sf. Ioan aproape mort. Tanarul in varsta de 34 de ani, din localitatea ieseana Rediu, era cazut in strada, iar un trecator care l-a crezut mort a sunat de urgenta la 112. Un echipaj al Serviciului de Ambulanta Iasi s-a deplasat la fata locului si l-a transportat la spital. Analizele de laborator au evidentiat o alcoolemie de 585 mg%, valoare peste limita de supravietuire, dupa cum au spus medicii. Din datele apartinatorilor, tanarul ar fi baut 4 litri de vin si 2 de tuica. „Pacientul a ajuns in stare critica la Urgente. Era in coma etilica, cu valori ale alcoolemiei peste limita supravietuirii, 585 mg%. Pacientul a necesitat masuri de resuscitare respiratorie, intubatie orotraheala, ventilatie mecanica, nootrope, terapie de suport asociate evaluarii clinice, imagistice si biologice. Pacientul este internat la Anestezie si Terapie Intensiva, iar prognosticul este rezervat din cauza gravitatii formei clinice si a riscului de complicatii. Acest pacient nu are un loc de munca si nu plateste asigurari de sanatate. Majoritatea pacientilor de acest fel sunt neasigurati, iar cheltuielile anuale depasesc 25 de milioane de euro. Chiar si in contextul existentei unei asigurari, aceasta nu ar trebui sa se refere la excesul etanolic”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, de la Unitatea de Primire Urgente.

 
Comentarii
  • Oare sintem singurul judet din tara care are betivi? Eu nu cred, cred insa ca avem un bun comunicator (al naibi de bun) care nu iarta nimic si din dorinta de a ajunge mereu in ziare si la televizor, nu iarta nimic. Macar de-ar fi mai frumos, dar este urat al dracului.

  • Pai se foloseste de orice pacient ca sa cistige voturi. Alo,domnu Vasile Astarastoae, esti presedintelele Colegiului Medicilor din Romania, de ce nu se iau masuri pentru ca penalul asta chelios sa nu mai faca medicina ieseana de ris. Ba si orasul si intreaga Moldova ? Stiti ca potrivit art * din Codul de deontologie medicala medicul acorda prioritate intereselor pacientului, care primeaza asupra oricăror alte interese? De ce-l lasati pe zombilica asta sa si bata joc de medicina ieseana? Poate pentru ca v-a pupat mina in public ? Sau ati dat-o iar la pace de cind cu noua actiune disciplinara ? Domnule Astarastoaie, pe cine nu lasati sa moara nu va lasa sa traiti, stiti bine asta, da ? Nu mai dati la pace cu toti berbecii ca e pacat de imaginea dvs. pe care multi incearca sa o murdareasca.
    In alta ordine de idei mi place poza pe care o are in spate , deasupra umarului stang Libelula tuciurie.

Adauga un comentariu