Eveniment-Social

Ajutor nesperat pentru cateva comune din judet! Ce drumuri intra in reparatii

Publicat: 19 oct. 2014
1

@ Doua milioane de lei au fost alocati de Guvern pentru intretinerea unor drumuri de pe raza judetului Iasi @ Fondurile sunt insa destul de mici, starea drumurilor din Iasi fiind una din cele mai proaste din intreaga zona a Moldovei

Mai multe drumuri din judetul Iasi urmeaza sa fie reabilitate in perioada urmatoare, dupa ce Guvernul a alocat cateva milioane de lei pentru intretinerea soselelor. Initial, la Iasi au ajuns aproape 12 milioane de lei, insa aproximativ 9 milioane au fost directionate catre comunele din judet. Restul de trei milioane au intrat in bugetul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iasi, care a intocmit deja o lista cu lucrarile ce necesita reparatii urgente. Conform graficului intocmit de Directia de Drumuri, o parte din acesti bani, 297 mii lei, vor fi directionati catre reparatii a dalelor de beton de pe DJ 248 B Vanatori- Horlesti- Letcani, DJ 249 A Holboca- Cristesti si pe DJ 281 Spinoasa – Belcesti.

Alti 382 mii lei vor fi alocati pentru intretinerea platformei drumurilor din judet. In aceasta categorie au intrat alte 16 artere din judetul Iasi, pe aceste sectoare urmand a fi curatate acostamentele de pe margine. Circa 500 mii de lei urmeaza a fi directionati pentru o serie de santuri de pamant in apropierea drumurilor. Directia de Drumuri a inclus 17 artere judetene in aceasta categorie. Peste 130 mii de lei vor fi alocati pentru inaugurarea esteticii rutiere pe o distanta de 107 kilometri, in timp ce un milion lei a fost pus deoparte pentru deszapezirea soselelor in perioada iernii.

Se aproba alocarea sumei de 1 milion lei pentru activitatea de deszapezire a drumurilor judetene pentru perioada 15 noiembrie 2014 – 31 decembrie 2014 si alocarea sumei de 2 milioane de lei pentru unele lucrari de intretinere a drumurilor judetene„, se arata in adresa celor de la Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Iasul dispune de o retea de aproximativ 1.050 kilometri de drumuri judetene, insa o buna parte din acestea arata ca dupa razboi. La ultima sedinta a plenului Consiliului Judetean s-au impartit banii Guvernului pentru comunele din Iasi, proiectul starnind un adevarat scandal intre alesi si conducerea institutiei.
Comentarii
Adauga un comentariu