Actualitate

Ajutor de urgenta pentru familiile din blocul groazei. Nu se stie daca va mai putea fi locuit

Publicat: 02 aug. 2016
1

Autoritatile judetene au anuntat ca familiile ramase fara locuinte in urma exploziei devastatoare de luni seara din Copou ar putea primi ajutoare de urgenta. In aceste sens, sefii Prefecturii Iasi au solicitat institutiilor subordonate, demararea unei anchete pentru a se vedea in ce fel pot fi acordate ajutoare sociale celor care au ramas fara un acoperis deasupra capului.

„Am fost acolo pe toata perioada interventiilor, pentru a putea dispune, la nevoie, suplimentarea resurselor mobilizate pentru salvarea persoanelor afectate de explozie. Exista o ancheta în curs care, sper eu, va stabili cât de repede posibil ce s-a întâmplat acolo. Pâna la finalizarea acestor verificari realizate de procurori, nu putem face alte declaratii cu privire la incident. În ceea ce priveste Institutia Prefectului, ne vom implica în procesul de ajutorare a familiilor care locuiau în blocul respectiv. În acest sens, am luat deja legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Iasi, pentru a fi demarate anchetele sociale în urma carora se va stabili daca se pot acorda ajutoare de urgenta”, a spus prefectul Marian Grigoras. Acesta a adaugat si ca reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii vor stabili in aceste zile daca imobilul mai poate fi locuit sau daca ar urma sa fie demolat.

„În perioada urmatoare, Inspectoratul Judetean în Constructii va realiza o prima evaluare a blocului, pentru a stabili în ce masura imobilul mai prezinta siguranta în exploatare. Vom fi aproape si de reprezentantii Inspectoratului în aceste verificari. Cred ca este foarte important ca oamenii sa stie ce au de facut în continuare, daca mai pot locui acolo sau nu, daca imobilul poate fi consolidat sau este nevoie de demolare. Dupa aceasta prima evaluare realizata de reprezentantii Inspectoratului, urmeaza sa fie realizata o expertiza complexa. Vreau sa transmit sincere condoleante familiei îndurerate si sa îi asigur pe cei afectati de tot sprijinul de care pot dispune”, a mai spus prefectul judetului Iasi.
Comentarii
  • MESERIASII LUI PESTE SI BAIETII DESTEPTI ADICA ESCROCII DIN BIROURILE EON AU LASAT INSTALATIILE DE GAZ DIN IASI DE CIRCA 10-15 ANI IN PARAGINA ,NU AU MAI FACUT SI NU AU MAI INVESTIT NIMIC IN INSTALATIILE DIN ORAS ,TOATE SUNT VARZA,RUGINITE SI SCAPA PE LA ORCE INFILETARE ,PESTE TOT PE LA POSTURI DE REGLARE ,IN CASE ,BLOCURI PESTE TOT ,NU MAI SPUI CA PE ESCROCII DE LA GAZ NU II INTERESEAZA DECAT VENITURILE LOR ,FRAUDELE CARE LE MAI COMPLETEAZA VENITUL ,CONTURILE DE MII DE EURO,VACANTE DESE SI IN STRAINATATE ,PETRECERI CU MINORE,VILE SI MASINI SCUMPE ETC ,EON GAZ A DEVENIT UN ADEVARAT BABILON UNDE TOTI FAC CE VOR SI NU II INTREABA NIMENI NIMIC.

Adauga un comentariu