Local

Ai anvelope de iarna? Politistii din Iasi au inceput controalele

Publicat: 06 ian. 2016
1
Politistii rutieri au actionat ieri pe strazile din Iasi, pentru a verifica modul in care soferii si-au echipat masinile cu anvelope specifice sezonului de iarna. Astfel, la data de 5 ianuarie, intre orele 9:00- 21:30, politistii Biroului Rutier Iasi au actionat pe linia verificarii pneurilor autovehiculelor care se deplaseaza pe drumurile publice, precum si pentru depistarea pietonilor care traverseaza neregulamentar partea carosabila.
Au fost aplicate 85 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 13.630 lei, dintre care doua pentru anvelope necorespunzatoare sezonului de iarna, iar 44 pentru traversare neregulamentara. Politistii rutieri atrag atentia asupra faptului ca, pentru neechiparea corespunzatoare cu anvelope specifice sezonului rece, sanctiunea contraventionala este cuprinsa intre 9 si 20 puncte amenda, iar masura complementara este cea a retragerii certificatului de inmatriculare.
O tanara de 23 de ani, din municipiul Vaslui, a traversat neregulamentar pe Bulevardul Alexandru cel Bun, prin loc nepermis pietonilor, fiind sanctionata cu amenda in valoare de 210 lei. A fost depistat in trafic, in zona Garii Internationale din municipiu, un sofer al carui autoturism nu era echipat cu toate anvelopele pentru sezonul de iarna. Acesta a fost sanctionat contraventional cu 9 puncte amenda si retragerea certificatului de inmatriculare.Adauga un comentariu