Eveniment-Social

Agentii economici din turism vor sa-si uneasca fortele pentru a promova turismul iesean

Publicat: 26 mart. 1999
1

•Acestia cred ca imaginea orasului incepe sa scada

Agentia de turism „Totem” din Iasi impreuna cu Oficiul de autorizare si control in turism si-au dat intilnire cu toti agentii economici din turism din Iasi, marti 23 martie. Acestia s-au plins de legislatia actuala, considerind ca multe legi sint in defavoarea lor: „Deocamdata, nu se simte nici un sprijin din partea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Degeaba ne adresam autoritatilor din turism. Am ajuns ca aceasta asociatie sa ne trateze de la stapin la sluga”.

Agentii economici din turismul iesean considera ca, in ultimii ani, imaginea orasului Iasi, care era odata al doilea oras cultural din tara, a inceput sa scada. „Soselele sint asa cum sint, aeroportul nu ofera nimic celor care vin in Iasi si lista ar putea continua. Strainii nu mai stau la noi decit 2 zile, ceea ce nu este normal”.

Cei 27 de agenti au hotarit sa-si uneasca fortele, pentru a putea promova turismul iesean, „pentru ca Iasul sa fie centrul Moldovei prin care sa treaca turistii straini. Daca nu colaboram asa cum se intimpla in Occident si incercam sa ne facem concurenta neloiala, nu vom avea decit de pierdut”. Eugenia Novac, directorul Complexului de tirguri, din cadrul Camerei de Comert, a declarat ca pina acum ” nu ne-am promovat orasul asa cum trebuie. Cind strainii vin la diferite manifestari, ramin surprinsi de imaginea orasului si noi nu avem nici un material pentru a le pune la dispozitie”.

Cei prezenti la discutie au hotarit sa scoata un ghid al orasului Iasi, contribuind fiecare cu bani, ghid care ar urma sa fie distribuit gratuit.
Totodata, a fost prezentata o lista cu tirgurile de turism care vor avea loc in acest an la Iasi. Camera de Comert va organiza si tirgul „Expo – Romania Ungaria, in perioada 30 martie-2 aprilie, tirg care va avea loc la Palatul Culturii. In perioada 6-10 mai, agentia AB Plus va organiza tirgul Holliday&Fun, care va avea loc in sala Palatului Culturii, tirg care va coincide cu Festivalul Berii, unde se preconizeaza ca vor participa in jur de 10.000 de oameni. In perioada 13-16 mai, tot la Palatul Culturii, va avea loc tirgul „Turissm – Salonul National de Turism 1999„, actiune organizata de Camera de Comert si Industrie Iasi si Info Turism. Pentru a pune in aplicare cele discutate la aceasta intilnire, agentii economici din turism si-au dat o noua intilnire peste doua saptamini. 
Adauga un comentariu