Eveniment-Social

Agenti economici sanctionati pentru munca la negru

Publicat: 19 feb. 2015
1

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi a efectuat un control la 23 de agenti economici pentru depistarea muncii fara forme legale. In decurs de o saptamana (9-13 februarie) au fost depistati 3 agenti economici care aveau la lucru persoane fara contract individual de munca. Valoarea sanctiunii contraventionale aplicata celor trei angajatori este de 30.000 lei, cate 10.000 lei pentru fiecare persoana care muncea la negru. „Toate sanctiunile au fost aplicate angajatorilor care desfasoara activitate de comert. In judetul Iasi, pe primul lor se situeaza activitatea de comert. Ma refer ca numar de firme care isi desfasoara activitatea in acest domeniu. Aici exista o fluctuatie mare de personal. Ar trebui sa avertizam iesenii ca angajatorul este obligat sa incheie contractul individual de munca si sa-l inregistreze in REVISAL cu o zi inainte de a se prezenta la serviciu. Acest lucru este valabil si pe perioada de proba. In comert nu se lucreaza cu zilieri”, a declarat George Tanasievici, inspector sef adjunct la ITM Iasi.
Comentarii
  • Tanti Magda,stii ce functie are Tanasievici cand povesteste despre relatiile de munca?Purtator de cuvant.
    Director adj este pe SSM-adica Securitate in munca si nu pe Inspectia Muncii.
    Cand sorbi cestile de cafea pe la ITM sau copiezi nota trimisa pe fax,intreaba-l si in ce calitate il treci in copypaste-ul asta.

  • Parca se desfintase ITM-ul asta cu o gramada de ptori care doar umbla dupa spaga zilnica si isi anunta prietenii cand urmeaza sa vina controlul la ei la firme.
    Poate le sunt si lor ascultate telefoanele si o sa faca o coada lunga la DNA sa dea cu subsemnata.

Adauga un comentariu