Eveniment-Social

Agenda incarcata pentru Ateneul Tatarasi – FOTO

Publicat: 14 iun. 2016
Potrivit reprezentantilor Ateneului Tatarasi, in aceasta saptamana institutia de cultura din municipiul Iasi gazduieste evenimente diversificate si de amploare. Agenda include doua spectacole, unul folcloric si unul de interpretare, un recital de pian, proiectia filmului Bacalaureat, regizat de Cristian Mungiu, un concurs de balet si un recital de opera. Iata, mai jos, programul Ateneului Tatarasi.
Marti, 14 iunie 2016, ora 18:00 – Spectacolul „Traditie, noutate si continuitate”. Interpreteaza Ansamblul Etnofolcloric „Barbu Lautaru ” al Colegiului National de Arta „Octav Bancila” Iasi. Coordonatorul este prof. drd. Veaceslav Binzari. Intrarea este libera.
Miercuri, 15 iunie 2016, ora 18:00 – Spectacolul „Poezii pentru copii de toate varstele”, organizat de Ateneul Tatarasi si Colegiul National de Arte „Octav Bancila” pe Esplanada Tatarasi. Coordonatorul este prof. Nucu Ionescu. Intrarea este libera.
Vineri, 17 iunie 2016, ora 18:00 – Recitalul de pian al scolii de muzica Ina Cristea, sustinut de elevii Clubului de Pian al Ateneului Tatarasi, indrumati de prof. drd. Ina Cristea. Intrarea este libera.
Vineri, 17 iunie 2016, ora 21:30, sambata, 18 iunie 2016, ora 21:30 – Proiectia filmului „Bacalaureat”, regia Cristian Mungiu, terasa acoperisului Ateneului. Acord parental 12+. Pretul unui bilet este zece lei. Filmul vorbeste despre responsabilitatile si provocarile vietii de parinte si spune povestea unui doctor dintr-un mic oras de provincie care trebuie sa decida care este cea mai buna cale de urmat pentru copilul lui, in contextul societatii romanesti de astazi. Premiul pentru Cea mai buna regie este al treilea premiu al lui Cristian Mungiu in competitia oficiala a Festivalului International de film de la Cannes, precedentele doua fiind trofeul Palme d’Or, in 2007, pentru „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” si premiul pentru scenariu in 2012, pentru „Dupa Dealuri”, film pentru care au premiul de interpretate la Cannes si cele doua actrite din rolurile principale.
Sambata, 18 iunie 2016, 10:00, 16:00 – Concursul „Ballet Stars”. Ateneul gazduieste cea de a doua editie a concursului „Ballet Stars”. Vor lua parte Clubul de balet al Ateneului Tatarasi, Dance Studio Iasi, Dance Studio Pascani si Ballet Studio Oana. Pretul unui bilet este cinci lei.
Duminica, 19 iunie 2016, ora 19:00 – Spectacolul de opera „Flautul fermecat” de W.A. Mozart. Regia artistica si scenografia conf. univ. dr. Alexandru-Radu Petrescu. Dirijor lect. univ. dr. Consuela Radu-Taga. Pregatirea muzicala conf. univ. dr. Cezara Petrescu. Pretul unui bilet standard este 15 lei, iar biletul pentru elevi, studenti, pensionari si someri 10 lei.Adauga un comentariu