Frumusete

Afectiuni provocate de machiaj

Publicat: 12 oct. 2019

Cea mai serioasa problema legata de folosirea produselor cosmetice este ranirea corneei. Periuta de la rimel sau creionul de ochi pot zgaria din greseala corneea. De foarte multe ori, asemenea zgarieturi se pot infecta, ducand la formarea unui ulcer corneean. Leziunile la nivelul corneei sunt foarte dureroase si necesita interventie medicala urgenta.

Toate produsele cosmetice contin conservanti care inhiba aparitia bacteriilor din produs. Cu toate acestea, in contact cu pielea, periuta de la mascara sau creionul se pot contamina cu bacterii care traiesc pe suprafata corpului dumneavoastra. Unele persoane chiar pot sa contacteze diferite tipuri de conjunctivita, ca urmare a contaminarii cosmeticelor sau a aplicatorului de la rimel.

Conservantii irita ochiul si pielea

Conservantii din produsele cosmetice, in afara faptului ca inhiba aparitia bacteriilor, au si un rol negativ. Pot sa irite ochiul si pielea in cazul persoanelor foarte sensibile. De asemenea, exista persoane alergice la anumite arome sau ingredienti, cum ar fi colofoniul si lanolina. Acesti ingredienti pot cauza lacrimare, mancarime si roseata la nivelul ochiului sau chiar inflamarea pleoapei.

Persoanele alergice trebuie sa incerce mai multe produse cosmetice hipoalergice pana sa-l gaseasca pe cel potrivit lor. De exemplu, creioanele de ochi si fardurile tip pudra pot fi mai putin iritante decat tusul sau fardurile de ochi lichide. Persoanelor sensibile la rimelul rezistent la apa ar putea sa li se potriveasca mai bine rimelul care se inlatura cu apa. Daca problema persista si dupa ce ati schimbat rimelul, s-ar putea sa nu fie o problema alergia, ci sa aveti o blefarita. Aceasta este o inflamatie cronica a pleoapelor, care necesita un cpe care numai un doctor o va diagnostica.
Adauga un comentariu