Local

Afacerea care nu va disparea niciodata. Locurile in care zeci de ieseni stau la coada in fiecare zi!

Publicat: 17 mai 2015
1

@ Atelierele independente, preferate de ieseni in fata specialistilor @ Aceasta afacere nu poate disparea niciodata, intrucat orice automobil are nevoie de reparatii odata cu trecerea timpului

Service-urile auto din Iasi sunt o afacere care poate creste in fiecare luna, cei implicati frecandu-si mainile de bucurie de fiecare data cand se anunta ca parcul auto depaseste orice previziuni si se mareste pe zi ce trece. Exista, insa, si proprietari care declara ca aceasta afacere devine tot mai greu de manageriat in aceste vremuri. In primul rand acestia au de-a face cu o concurenta acerba, care vine din partea celorlalte ateliere independente, cu presiunea pe preturi, dar si cu faptul ca foarte multi clienti prefera amanarea anumitor reparatii, in cazul in care acestea nu sunt urgente.

„Nu pot sa ma plang de faptul ca nu este o afacere profitabila, insa este destul de greu sa stai toata ziua cu capul sub o masina, foarte atent, pentru ca treaba sa iasa bine si clientul sa fie multumit. Acelei masini i se va mai strica ceva si ieseanul trebuie sa stie ca pe soseaua Bucium este un atelier la care poate apela cu incredere oricand”, a declarat Iulian Popa, proprietar si mecanic la un service din Iasi.
Avantajul acestor service-uri independente vine din faptul ca ieseanul prefera sa apeleze la un astfel de service datorita preturilor reduse, la reprezentanta costurile fiind cel putin duble pentru orice reparatie. In plus, la un astfel de service, orice marca de masina poate fi reparata, spre deosebire de reprezentantele care primesc, firesc, doar marcile de masini proprii, avand piesele specifice respectivei marci.

„Clientul vine la noi, ne spune problema pe care o are, noi ii aproximam un pret si ii spunem daca avem pe stoc respectiva piesa. In cazul in care nu o avem, clientul merge si o cauta la dezmembrari, pe internet sau la un magazin de piese auto, dupa preferinte. In cazul in care are incredere, tot noi ne putem ocupa si de cumpararea pieselor care necesita inlocuirea”, a mai spus proprietarul.

Preturile pentru manopera difera in functie de complexitatea lucrarii. Pot incepe de la 25-30 de lei, dar conducatorul auto poate plati pana la cateva sute de lei in cazul in care masina are nevoie de modificari si reparatii majore. Repararea caroseriei, inlocuirea sasiului, reglarea geometriei si repararea ansamblurilor mecanice sunt operatiunile care costa cel mai mult in cadrul unui astfel de atelier. Inlocuirea becurilor, sigurantelor, schimbul de ulei sau al unor alte lichide nu necesita foarte mult timp, rezultand si un cost pentru manopera ceva mai scazut.
Adauga un comentariu