Eveniment-Social

Afacerea care a pus o bomba in primarie! Scenariul arestarilor din Casa Patrata se poate repeta

Publicat: 24 iul. 2015

@ Este vorba de o afacere de milioane @ Banii s-au dat, iar contractul nu a fost onorat @  Pe o speta asemanatoare, conducerea CJ a fost decapitata de DNA @ Un sef din subordinea primariei a fost deja surghiunit

Cel mai important proiect de dezvoltare a Iasului, Planul Urbanistic General, a ajuns piatra de moara legata de gatul sefilor din primarie. Contractul cu Search Corporation a fost reziliat dupa ce firma a solicitat fonduri suplimentare pentru finalizarea PUG-ului si nu au completat documentatia cu elementele necesare. Primaria a ramas astfel cu banii dati si cu proiectul nefinalizat, ba chiar si cu intarzieri record. Semnat in decembrie 2007, contractul cu o valoare de aproape 2 milioane de lei trebuie dus la capat in mai putin de doi ani. Cu derogari si prelungiri s-au mai adunat inca sase ani. In prezent, proiectul e realizat abia in procent de 80 la suta, iar unul din cei responsabili de proiect, arhitectul sef Tudor Vericeanu a plecat in concediu chiar cand i se pregatea cererea de demisie.

Problemele legate de receptia PUG-ului par sa aiba o serie de similitudini cu contractul semnat de Consiliul Judetean cu firma Laser Co. Astfel, pentru ca cei de la CJ au achitat tot contractul, dar au primit doar o parte din bunurile si serviciile publicitare contractate, seful CJ Cristian Adomnitei a fost arestat, fiind in prezent unul din acuzatii de lux ai Iasului. Ramane insa de vazut cum vor interpreta reprezentantii justitiei acest aspect, municipalitatea indicand ca divergentele din urma rezilierii contractului se vor lamuri in instanta.

Oficial, arhitectul sef e surghiunit din primarie

Sefii primariei au anuntat ca revocarea contractului cu firma bucuresteana va fi lamurita in justitie. Finalizarea obligatorie a documentului de capatai pentru dezvoltarea urbei ar urma sa fie realizata de o echipa de arhitecti ieseni, condusa de reprezentantii Ordinului Arhitectilor – profesorii Daniel Visan si Dragos Ciolacu. Inainte de a intra in concediu, vicele cu atributii de primar Mihai Chirica a emis pe 23 iulie 2015, o dispozitie care stabileste componenta comisiei care va coordona actualizarea documentatiilor proiectului Planul Ubanistic General. Tudor Vericeanu, care este asteptat sa revina din concediu cu demisia semnata, a fost trecut pe tusa, nefiind mentionat in nominalizarile facute de seful primariei. Astfel, din comisia care va fi coordonata direct de Mihai Chirica fac parte Gabriel Surdu (viceprimar), Daniel Matasaru (consilier municipal cu atributii de viceprimar), Dumitru Tomorug (director general Directia Tehnica si de Investitii), Adrian Cuperman (Serviciul Investitii), Ana Maria Târziu, Mihaela Alupoaie, Ana Maria Vârlan, Carla Olariu – de la Serviciul Urbanism, respectiv Paula Fânaru sefa Serviciuui GIS-Cadastru.

„Colectivul creat are drept misiune pregatirea tuturor documentatiilor necesare pentru realizarea ultimelor etape ale proiectului Planului Urbanistic General al municipiului Iasi. Aceasta comisie va lucra direct cu echipele de arhitecti care se vor implica în finalizarea PUG-ului orasului, respectiv colectivul creat la nivelul Ordinului Arhitectilor Iasi. Voi coordona personal toate aceste etape si voi informa periodic atât Consiliul Local Municipal, cât si iesenii, prin mass-media, despre stadiul lucrarilor. Vom face tot ceea ce ne sta în putinta, alaturi de echipele de arhitecti si urbanisti care vor veni alaturi de municipalitate, ca viitorul PUG sa ajunga în dezbaterea plenului Consiliului Local în luna decembrie a acestui an, asa cum am afirmat la ultima sedinta de plen„, a afirmat edilul.
Comentarii
  • care este metoda juridica de atribuire a PUG-ului unor arhitecti? I-a numit pe preferinte? Ce inseamna „echipa” celor doi arhitecti …adica firmele de proiectare proprii? De cand cei doi arhitecti sunt reprezentantii ordinului arhitectilor? pe baza a ce? s-au numit singuri sau cum, i-a numit colegul lor?
    Adica o firma specializata in elaborarea de PUG-uri nu a fost in stare sa termine documentatia in 6 ani de zile … si vin doi care in 6 luni de zile, lucrand apropape gratis vor termina lucrarea? :)))). Miroase de la o posta a DNA ! … AVETI MARE GRIJA ! Nu implicati si alte institutii in mizeriile voastre morale si pecuniare.Incercati doar sa va acoperiti mizeriile facute: PUZ-uri la limita bunului simt, justificari ale unor lucrari facute fara sens ..etc.

  • ATENTIE! Echipa de arhitecti nominalizata, nu este certificata si nu are drept de semnatura pentru elaborarea unui PUG de rangul municipiului Iasi. Va jucati in continuare cu PUG-ul!

Adauga un comentariu