Local

Afacere ratata in centrul Iasului. Niciun afacerist potent nu a vrut sa se bage

Publicat: 03 mai 2015
1

@ Imobilul a fost scos la vanzare pentru 9,2 milioane euro, dar nu s-au gasit cumparatori @ Licitatia a fost reprogramata @ In cazul in care nu va fi gasit un cumparator, pretul de vanzare va fi mult diminuat

Niciun afacerist nu a vrut sa participe la licitatia de vanzare a Complexului Hala Centrala organizata saptamana trecuta pe data de 27 aprilie de firma de insolventa Management Reorganizare Lichidare SPRL, condusa de Corneliu Mititelu. Cel mai probabil pretul de 40.735.400 lei, adica circa 9,2 milioane euro, cu care a fost scos la vanzare imobilul li s-a parut exagerat potentialilor cumparatori in aceste vremuri de criza. In aceste conditii licitatia a fost reprogramata pentru data de 22 mai, dar imobilul a fost scos la vanzare la acelasi pret.

SC Hala Centrala SRL, societate infiintata in anul 2014 in urma divizarii SC Alimentara SA, a intrat in insolventa in luna aprilie a anului trecut, iar magistratii Tribunalului Sindic au respins planul de reorganizare astfel incat pe data de 18 februarie a.c. au pronuntat decizia de faliment. Pe langa imobilul din centrul orasului lichidatorul judiciar a mai scos la vanzare si un teren de 26.500 metri patrati situat in municipiul Botosani pe strada Calea Nationala nr. 24 la un pret de 2.708.600 lei. De asemenea, lichidatorul vinde si un teren in suprafata de 794 metri patrati situat in strada Golia nr. 5 la un pret de 1.055.000 lei.

Potrivit estimarilor facute de lichidator, in final din vanzarea tuturor bunurilor detinute de Hala Centrala se va obtine suma de 32.508.045 lei, in timp ce valoarea totala a datoriilor este de 47.824.836 lei. Si cladirea in care functioneaza postul de televiziune finantat in ultimii ani de Prisecariu, anume Tele M, ar putea fi scoasa la vanzare. S-a estimat ca imobilul compus din teren si cladire din Copou ar avea o valoare de piata de circa 278.000 euro. Insa lichidatorul a estimat ca sediul Tele M ar putea fi vandut usor la un pret de 200.000 euro. Dintre creditori, cea mai mare suma o are de recuperat Piraeus Bank care revendica 40.121.803 lei, adica vreo 9 milioane euro. In urma cu cativa ani aceasta banca a acordat firmei SC Alimentara SA un credit in valoare de 9,3 milioane euro.

Si firma Melcret SA are de recuperat de la Hala Centrala 2.682.368 lei. Finantele au de recuperat taxe si impozite in valoare de 1.767.887 lei. Municipalitatea ieseana are, de asemenea, de recuperat taxe si impozite in valoare de 595.993 lei. Tabelul preliminar al creditorilor cuprinde 17 societati si institutii care au de luat bani de la firma lui Prisecariu. Printre acestea se mai numara Ecoedil Management SRL care are de incasat 1.945.080 lei, Gardian Privat Security – 110.008 lei, Electroconstructia Elco – 27.087 lei, Constructii Grup SRL – 13.462 lei etc. Reamintim ca in ultima perioada majoritatea societatilor comerciale patronate de Prisecariu au intrat in insolventa inclusiv Estate Asset Company cealalta societatea rezultata din divizarea SC Alimentara SA. Majoritatea firmelor au intrat in insolventa la sfarsitul anului trecut. O alta firma cunoscuta de-a lui Prisecariu intrata in insolventa este Turism Moldova SA, societatea care administreaza Hotelul Traian. BSR Estate SRL este o alta societate care poate fi enumerata la aceasta categorie. De la aceasta firma Volksbank care are de recuperat 1,6 milioane euro. Intr-un alt dosar aflat tot pe rolul Tribunalului Sindic se cere SC Moldova Universal SA, firma care a edificat Moldova Mall. Datoriile societatilor comerciale controlate de Prisecariu sunt de ordinul zecilor de milioane euro.
Comentarii
  • Cimpoesu ia spaga de la studenti . Cimpoesu vinde medicamentele bolnavilor . Cimpoesu ia spaga de la firmele de medicamente .Cimpoesu saboteaza actul medical .Cimpoesu se culca in garda cu brancardierii. Cimpoesu merita sa fie ancheta de DNA !!!

Adauga un comentariu