Local

Afacere de succes sau teapa ordinara? Iata ce a aparut pe mai toate strazile din Iasi

Publicat: 16 oct. 2015
1

@ Daca ai un laptop sau un telefon mobil stricat si vrei sa le vinzi pentru a mai atenua din pierderi, exista variante @ O afacere pusa pe picioare recent starneste curiozitatea trecatorilor

Aparaturile electrocasnice stricate au reprezentat mereu o problema pentru detinatori, de aceea cativa ieseni s-au gandit sa profite de acest aspect. Aproape in fiecare colt al orasului exista diferite anunturi prin care se cauta telefoane sau calculatoare defecte. Chiar daca nu pare a fi o afacere de succes, cumparatorii invart bani frumosi. Astfel, unele aparate sunt reparate de catre cumparatori, iar altele sunt vandute pentru piese. O intreaga retea este ascunsa in spatele anunturilor distribuite in oras, iar cei care au aparatura electronica defecta nu fac decat sa rotunjeasca veniturile unora. In majoritatea cazurilor se merge pe ideea de „dublura”, adica se cauta un telefon cu o piesa arsa care nu functioneaza, dar arata bine si un telefon care arata jalnic, dar este acelasi model. Cumparatorul plateste foarte putin pe cele doua aparate, apoi combina piesele intre ele si obtine un telefon aspectuos si functional.

Ce se intampla cu aceste aparate?

De obicei, dupa ce sunt adunate de prin oras, aparatele sunt reparate, apoi vandute fie la magazinele de tip amanet, fie in mediul online. „In functie de modelul laptopului sau al telefonului se stabileste pretul. Daca mai aveti actele si cutia va pot da ceva in plus. Nu conteaza ce defectiune are. Ma intereseaza in general aparatele mai noi, adica sa nu fie mai vechi de doi, trei ani. Pentru un laptop pot oferi maxim 3-4 sute de lei”, sustine unul dintre cei din spatele anunturilor din oras. Angajatii din service-urile de aparatura electronica spun ca, de obicei este greu sa iti dai seama la prima vedere daca a fost umblat la un telefon sau la un laptop.

„Practica aceasta de a cumpara aparate mai vechi si a le repara, apoi a le pune in vanzare este destul de veche. De mule ori, vin oameni in service cu laptopuri sau cu telefoane si spun ca nu au schimbat nimic la ele, dar noi gasim piese schimbate. Cel mai bine ar fi ca iesenii sa cumpere dispozitive direct din magazin sau, daca prefera sa achizitioneze produse la mana a doua, ar trebui sa le verifice mai intai la un service autorizat”, sustine George, angajat al unui service din Iasi. Cu asta se ocupa cei care cumpara aparatura defecta, le repara apoi le vand la preturi mai mici, dar tot scot profit.
Adauga un comentariu