National

Adrian Nastase rupe tacerea. Vezi ce spune despre PSD, Dragnea si Geoana

Publicat: 23 apr. 2016
1

Fostul premier Adrian Nastase a scris, pe blogul sau, despre condamnarea lui Liviu Dragnea si despre lupta din PSD, posibil dictata, dar si despre eliminarea, la momentul oportun a lui Ludovic Orban.

„Ne infundam intr-o mlastina din care va fi greu sa iesim”
Adrian Nastase scrie ca „diagnosticul pe care l-ar pune un „doctor” societatii noastre, in acest moment, ar putea fi acela de metastaza politica: disolutia partidelor mari, inflatia de partide de apartament, eliminarea liderilor politici importanti, decredibilizarea miscarilor civice, tensiuni sociale in cascada, apatia alegatorilor. Si o forma de masochism international – „uitati-va la noi, avem cel mai mare numar de corupti”, „uitati-va la noi si premiati-ne, avem cele mai multe prostituate in Occident”, „avem cele mai tari imagini cu copii de romi pe gropile de gunoi”, „avem zilnic batai intre clanurile rome”. In loc sa corectam astfel de situatii, prin politici si strategii sociale, ne infundam, tot mai mult, intr-o mlastina din care va fi greu sa iesim. In conditiile in care doua judete de romani au parasit deja tara”.

PSD fierbe. Ironie la Geoana
Fostul premier a scris si despre condamnarea lui Liviu Dragnea: „Asa cum am presupus anul trecut, ea s-a produs inaintea campaniei pentru locale, intr-o strategie impecabila. El a trebuit tinut – cum spun americanii – intr-o lesa scurta. Evident ca PSD este in fierbere. Se accentueaza divergentele intre tabere, inclusiv intre cei care sunt, posibil, manevrati din afara partidului. Sigur ca se incearca schimbarea presedintelui PSD inainte de alegeri. Adversarii de acum, colegii de altadata (PNL), presedintele independent al Republicii (care doreste, poate ca, in mod similar obtinerii „guvernului Meu”, sa obtina si „partidul Meu” de stanga, iar dupa alegerile din toamna „guvernul meu USL”). Singurul dezinteresat este Geoana, care stiindu-se curat cu campaniile electorale, cere ca Dragnea sa-si dea demisia”.

Orban, eliminat la momentul oportun
Cat despre Ludovic Orban, Adrian Nastase scrie ca „Nu am avut o relatie apropiata cu Orban, dar eliminarea lui, din cursa pentru primaria Bucurestiului, la momentul „oportun”, mi s-a parut cusuta cu ata alba. Poate insa ca i s-a aratat o pisica mai mare. Pe de alta parte, experimentul cu „iepurasul” Munteanu, a aratat fragilitatea struto-camilei PNL/PDL. Adrian Nastase scrie ca Traian Basescu nu a inteles, cand aprecia condamnarea sa in dosarul „Afiselor electorale”, cu „probe indirecte, ca „a deschis o periculoasa Cutie a Pandorei”.

„In Romania, se pare ca atat revolutiile cat si contra-revolutiile isi „mananca copiii” – Cuza, Maniu, Antonescu, Patrascanu, Iliescu, Munteanu. Am dat cateva nume, aproape la intamplare. In timpul asta, Europa se pregateste sa intre intr-o noua criza economica, Uniunea Europeana nu-si poate defini viitorul, America se indreapta spre o presedintie Trump, Rusia cauta solutii alternative pentru vechile formule ideologice si dupa pierderea gazului natural si a petrolului ca instrumente de influenta si de putere regionale”.
Adauga un comentariu