National

Adrian Nastase, prima reactie dupa victoria in procesul cu DNA

Publicat: 06 iul. 2015
1

Fostul premier Adrian Nastase a oferit, luni, o prima reactie dupa ce a castigat, in prima instanta, procesul cu DNA, prin care impreuna cu sotia sa, Dana Nastase, solicitau ridicarea sechestrului pe averea lor, respectiv pe casa si o suma de bani.

Adrian si Dana Nastase au castigat procesul prin care cereau ridicarea sechestrului pe care procurorii l-au pus pe averea lor.

Decizia luata de judecatori Tribunalului Bucuresti a fost de a lasa libera de sarcini casa din Zambaccian si restituirea sumei de 118.000 de dolari.

Cei doi au cerut magistratilor, in actele de dosar, sa ridice masurile asiguratorii de pe bunurile personale, radierea ipotecii, restituirea sumei de 118.650 de dolari, care erau o parte din fondurile blocate.

Banii reprezinta o parte din fondurile despre care procurorii DNA au sutinut in dosarul Zambaccian ca familia Nastase i-ar fi dat lui Ioan Paun, fost consul al Romaniei in China, pentru a le cumpara diverse produse si despre care fostul prim-ministru a sustinut ca nu sunt ai lui. De altfel, fostul premier arata ca acestia au fost tipariti dupa data la care se sustinea ca i-ar fi dat lui Ioan Paun.

Adrian si Dana Nastase au spus ca ei au achitat toate sumele considerate prejudiciu, dar sechestrele ramasesera active.

Decizia instantei nu este definitiva, ea putand fi atacata de DNA.

La scurt timp dupa aflarea deciziei, fostul premier a oferit, intr-o postare pe blogul personal, o prima reactie. 

„Astazi, instanta civila s-a pronuntat asupra actiunii inaintate pentru ridicarea sechestrului asupra bunurilor noastre imobile si mobile. Era o decizie fireasca, in conditiile in care achitasem sumele considerate de ICCJ drept prejudiciu si pentru care fusese instituit sechestrul asigurator.

Cu privire la suma de 118.650 USD, asupra careia s-a instituit, de asemenea, sechestrul asigurator prin Ordonanta nr. 27/P/2008, mentionez ca, desi pe tot parcursul procesului penal am aratat instantei de judecata, atat in faza fondului cat si in cea a recursului, ca aceasta nu imi apartine, prin Sentinta penala nr. 176/20.01.2012, mentinuta prin Decizia nr. 160/20.06.2012 instanta (ICCJ) a inteles sa mi-o atribuie.

Asa cum am sustinut pe tot parcursul procesului penal ca nu sunt vinovat de savarsirea faptelor penale ce mi-au fost imputate, insa, am executat toate OBLIGATIILE stabilite in sarcina mea, atat cele de natura penala cat si cele de natura civila, in acelasi fel inteleg sa duc la indeplinire dispozitiile instantei si sub aspectul DREPTURILOR ce mi le confera”, a scris fostul premier.
Comentarii
  • are dreptate nu este vinovat [ in mintea lui] noi suntem vinoveti ca stam la jumulit ,am stat si stam in continuare.la cit a facut trebuia sa putrezeasca in puscarie el si tot neamul lui nu sa ne dea lectii .

Adauga un comentariu