National

Adrian Nastase, atac la Basescu, Macovei si Flutur pe tema Codului Silvic

Publicat: 25 mai 2015
1

Fostul premier Adrian Nastase isi exprima nemultumirea pentru faptul ca a fost mentionat in scandalul Codului Silvic, replicand cu atacuri la adresa guvernantilor din primul mandat al fostului presedinte Traian Basescu.

„Ca de obicei, atunci cand apare un scandal public, cei vizati doresc sa arunce ‘pisica moarta’ peste gard, in trecut. M-as fi asteptat ca specialistii in silvicultura sa iasa si sa explice ce s-a intamplat in acest domeniu inainte de regimul Basescu si, apoi, in timpul regimului Basescu. Nu s-a intamplat asa. M-as fi asteptat ca cei din conducerea Romsilva sa explice unde s-a gresit in acesti ani dar si ce s-a realizat. In aceste conditii, m-am gandit ca ar fi util sa reamintesc unele aspecte legate de abordarea guvernului pe care l-am condus, in chestiunea padurilor. O prima observatie. Simplificand, Legea 18 a permis retrocedarea doar a unui singur hectar de padure. Ulterior, legea 1/2000 a permis retrocedarea a maximum 10 ha. Mult mai generosi, Basescu, Macovei si Flutur au permis prin Legea 247/2005, restitutio in integrum, eliminand limitele pentru retrocedarile de paduri, simplificand foarte mult si sarcina probei”, a postat pe blog Adrian Nastase.

Fostul premier mai sutine ca, „in acest fel, Regia Nationala a Padurilor, care avea aproximativ 4,6 milioane hectare a ramas doar cu vreo 3,2 milioane, proprietarii celor peste un milion de hectare retrocedate venind la portile firmelor austriece sa vanda lemnul taiat”.
Adauga un comentariu