National

Adrian Duicu ramane in arest. Decizia e definitiva

Publicat: 22 apr. 2014
1

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, arestat pentru fapte de coruptie, ramane in detentie, a decis definitiv, marti, instanta suprema, care a respins contestatia prin care acesta cerea inlocuirea masurii preventive, anunta Mediafax.

In 14 aprilie, Duicu a cerut Curtii de Apel Bucuresti (CAB) inlocuirea masurii de arestare preventiva cu cea a controlului judiciar, solicitarea fiind respinsa.

Citeste si Botez platit cu BANI FALSI in restaurantul lui Adrian Duicu

Decizia Curtii de Apel a fost contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a mentinut hotararea din 14 aprilie, astfel ca Adrian Duicu ramane in arest.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti a fost suspendat din functie in 18 aprile, dupa ce Prefectura Mehedinti a primit o adresa de la instanta suprema, potrivit careia lui Duicu i s-a respins contestatia la decizia CAB de arestare preventiva a acestuia.

Duicu a fost suspendat pana la definitivarea cauzei aflate pe rolul instantei.

In cazul in care Adrian Duicu nu isi va da demisia din functie pana la pronuntarea unei sentinte definitive si irevocabile in cazul procesului, pe fond, mandatul de presedinte al Consiliului Judetean va inceta de drept daca sentinta va fi cu condamnare.

In 10 aprilie, ICCJ a hotarat, definitiv, ca Adrian Duicu, seful IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omul de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, acuzati de fapte de coruptie, sa ramana in arest.

Citeste si Ponta: Duicu nu a fost la mine. Pentru a evita alte inscenari, mi-am mutat biroul la MApN

Cei trei au fost arestati preventiv in 4 aprilie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor DNA.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Constantin Stefan Ponea, seful IPJ Mehedinti la data faptelor, este acuzat de trafic de influenta si cumparare de influenta, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Dupa inceperea urmaririi penale si retinerea lui Ponea, ministrul Afacerilor Interne a dispus retragerea lui de la comanda Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti si punerea lui la dispozitie.

Citeste si BOMBA. Duicu facea trafic de influenta in cabinetul lui Ponta in prezenta ministrului

In acelasi dosar sunt urmariti penal secretarul Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Stefan Mednyasky, sefa Casei de Asigurari de Sanatate a judetului, Elisabeta Rolea, managerul Spitalului Judetean de Urgenta, Doina Boruga, si alte sase persoane, avand calitatea de suspect.
Adauga un comentariu