Actualitate

Adomnitei se duce langa Fenechiu? DNA il cerceteaza pentru coruptie

Publicat: 11 iul. 2014
1

@ Procurorii anticoruptie au deschis o ampla ancheta pentru fapte de coruptie in care apare si numele lui Cristian Adomnitei @ Acesta este anchetat pentru incheierea unor contracte suspecte in perioada in care a condus Ministerul Educatiei

Actualul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie. Adomnitei ar putea fi tras la raspundere pentru o serie de fapte comise inca din timpul cand ocupa fotoliul de ministru al Educatiei, el semnand mai multe contracte ce au trezit suspiciunea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). In vizorul anchetatorilor au mai intrat trei ministere si Secretariatul General al Guvernului. Procurorii au început urmarirea penala pentru trafic de influenta, luare si dare de mita si abuz in serviciu într-o ancheta ce vizeaza achizitia de echipamente informatice. In urmatoarele zile se va cere aviz pentru ridicarea imunitatii în cazul mai multor actuali si fosti ministri pentru a se cere anchetarea acestora.

Citeste si: Descinderi fara precedent la Consiliul Judetean. Anchetatorii perchezitioneaza afacerile lui Adomnitei

In fapt, procurorii au verificat modul în care s-au încheiat si derulat patru contracte parafate de Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Educatiei si Ministerul de Interne, alaturi de Secretariatul General al Guvernului în perioada 2001- 2013. Contractele, despre care oamenii legii spun ca au fost încheiate în mod suspect, au costat statul peste un miliard de euro. Nu doar numele lui Adomnitei apare in aceasta panza de paianjen, ci a tuturor ministrilor care au condus forurile respective in toti acesti ani. Persoane precum Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu, Mircea Miclea, Mihai Hardau, Cristian Adomnitei, Anton Anton, Emil Boc, Daniel Funeriu, Catalin Baba, Ioan Mang, Liviu Pop si Remus Pricopie au intrat in vizorul celor de la DNA, procurorii solicitand aviz pentru ridicarea imunitatii dobandite inca de pe vremea cand acestia conduceau Ministerul Educatiei. In ancheta au intrat si premierii care au condus Romania in ultimii ani, dar si ministrii care au trecut pe la Interne.

Citeste si: Procurorii DNA au intrat pe fir! Firma lui Adomnitei, implicata intr-o golanie uriasa

Pentru Adomnitei nu ar fi primele probleme cu legea. Acesta a fost luat la ochi si de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Verificarile implicau atat contractele incheiate de Consiliul Judetean, cat si institutiile subordonate. Inspectorii de integritate aveau suspiciuni ca firmele lui Adomnitei au incheiat contracte cu administratia judeteana si astfel a fost savarsita infractiunea de conflict de interese, iar presedintele CJ s-a aflat si in incompatibilitate. Adomnitei a mai avut de-a face si cu DNA, dupa ce a fost pus sa dea declaratii in dosarul de coruptie in care fostul sau sef de partid, Relu Fenechiu, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. Este vorba de dosarulTransformatorul„, unde firmele lui Adomnitei au participat ca mana moarta la licitatiile trucate, astfel incat firmele baronului sa incheie contractele de furnizare a transformatoarelor ruginite catre Servicii Energetice Moldova. Actualul presedinte al Consiliului Judetean a scapat de acuzatii in acest dosar.
Comentarii
 • PENTRU ADOMNITEI DOMNILOR PROCURORI VERIFICATI NUMAI MODUL CUM A DAT BANI ,PE CAND ERA MINISTRU A INVATAMANTULUI PENTRU RENOVAREA CLADIRII UNDE STA ACUM CONSERVATORUL ,CLADIRE CARE APARTINE PREOTILOR CATOLICI .DECE N-A RENOVAT SI FILARMONICA CARE STA SA CADA ?AICI NU IESEA CIUBUC .SA FIE INTREBATSI RECTORUL CONSERVATORULUI DIN ACEA PERIOADA CARE SI-A FACUT VILA CAND SE RENOVA CLADIREA AMINTITA .VERIFICATI DL PROCURORI .VERIFICATI PE TOTI POTLOGARII DE POLITICIENI CARE NE RAD IN NAS NOUA OAMENILOR SARACI SI CINSTITI .SA FACEM O PUSCARIE NUMAI PENTRU EI IAR ZIUA SA FIE SCOSI LA MUNCA NU SA-I HRANIM SI ACOLO DEGEABA .

  • Stimate George,te rugam sa nu mai scrii cu majuscule, textele dvs sunt foarte dificil de citit si e pacat, se pierde mesajul. Multumim

 • Singurile organisme care ma pot schimba, stopa acest flagel infractional din ro, pe administratii etc, sint Procurorii, politie, sevicii, impreuna cu socitatea civila, ca la evrei.

 • NICHITA ,PE CIND IL VEDEM IN PUSCARIE,PE CEI DE LA TERMO SERVICE SI REPARTITOARE.ABUZEAZA DE NOI CETATENII INTR-UN STIL ORIBIL.TERMO SERVICE SI-A FACUT SAUNE PE BANII NOSTRI A ROMANILOR CEI DIN TARA SI PE MUNCA CELOR DIN STRAINATATE CARE PLATESC INTRETINERI F.MARI PENTRU UN APARTAMENT NELOCUIT,GOL,ANI DE ZILE,LE PLATIM SALARIILE NESIMTITE SI NE VORBESC SI URIT DACA LE CERI SA-TI EXPLICE DIN CE CAUZA PLATIM ASA MULT.PENALIZARI NEJUSTIFICATE DE PLATA ,DE CE TOATE ASTEA ?

 • In situatia Filarmonicii, cladirea nu este in proprietatea judetului Iasi. In acest caz nu pot fi accesate fonduri europene sau internationale, tinand seama de faptul ca toti finantatorii solicita documentele care sa ateste dreptul de proprietate asupra obiectivului pentru care se solicita finantarea. Aceasta regula restrictiva se aplică atât pentru fondurile din bugetul de stat, cât si pentru bugetul propriu al Consiliului Judetean Iasi. In situatia Filarmonicii, la care faci tu referire, aplicant pentru obtinerea de fonduri europene poate fi proprietarul (Episcopia Romano-Catolică) sau Universitatea de Arte, care a concesionat imobilul.

  • Poate ne spuneti, doamna/domnule „profesor”, si CAND a fost concesionata clădirea… „soluția” găsită de dumneavoastră cel puțin pentru Filarmonica, ma face sa cred ca nu ati înțeles deloc subiectul discutiei…poate data viitoare

   • Ce fete de caricaturi strambe au :))) tipic doi tarani uleiosi cu aspect de frizeri, care au gasit oportunitatea sa traga niste tepe gen gainarii…iar tu ,fraiere,stai cumint-n banca ta,vezi ca ti-ai uitat galosii la bariera ,la intrarea in Iasi 😉 Poate ma-ta e saracie

 • Domnule Adomnitei daca mai vreti o bruma de incredere si popularitate, indreptati cat mai repede greselile si nedreptatile facute de Fenechiu si Chirila. Luati la rand toate abuzurile facute de ei si reparati ce se mai poate…altfel veti fi si dvs asezat si catalogat exact ca si acesti doi satrapi…nu de alta, dar a mai ramas atat de putin timp pana la alegerile viitoare si stiti cum e, tradarea e una din virtutile romanului, exact colaboratorii apropiati care i-ati adus vor trada primii.

Adauga un comentariu