Actualitate

Adomnitei nu mai are somn. Procurorii nu-l scapa deloc din ochi

Publicat: 06 iul. 2015
1

Cristian Adomnitei, presedintele in exercitiu al Consiliului Judetean Iasi, a avut parte ieri de o zi teribila. Judecatorii de la Tribunalul Iasi au analizat ieri din nou dosarul prin care acesta a fost plasat sub control judiciar in cel mai mare dosar de coruptie care a zguduit Iasul in ultimele luni. Dosarul a ajuns la Tribunal la cateva zile dupa ce procurorii anticoruptie au decis sa-l trimita pe Adomnitei si alte persoane din CJ in judecata. In prezent, Cristian Adomnitei se afla sub control judiciar pentru o perioada de 30 zile, in timp ce celelalte persoane implicate in acest dosar sunt in continuare in arest la domiciliu. Acest termen al procesului s-a derulat destul de repede. Magistratii au decis sa reia sedinta peste cateva zile pentru ca inca nu a venit comunicarea de la Curtea de Apel privind luarea masurii controlului judiciar in cazul sefului CJ. Astfel, o noua infatisare la sediul Tribunalului Iasi va avea loc in cursul zilei de joi, 9 iulie. In plus, ieri magistratii au analizat si o alta speta in acest dosar privind celelalte trei persoane implicate in frauda de la CJ. Teodora Jinga, Carmen Irimescu si Letitia Popa vor si ele sa scape de arestul la domiciliu si au cerut judecatorilor sa fie lasate in libertate. In cazul celor trei persoane ar urma sa fie luata in cursul zilei de astazi o decizie. Sedinta magistratilor a fost stabilita pentru ora 11:00.

„Am primit rechizitoriile procurorilor cu privire la aceasta speta. Celelalte persoane implicate in dosar au solicitat inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu eliberarea, in vreme ce procurorii au cerut masura controlului judiciar. In cazul lui Cristian Adomnitei am solicitat sa se discute cererea de revocare a controlului judiciar, insa nu a ajuns inca motivarea anterioara de la Curtea de Apel. Ni s-a dat termen inceputul lunii august pentru a vedea daca avem obiectii asupra deciziei”, a mentionat Eduard Boz, aparatorul lui Cristian Adomnitei. La sfarsitul saptamanii trecute, actualul sef al CJ Iasi a anuntat intr-o sedinta interna a PNL Iasi ca nu va candida la alegerile locale de anul viitor si ca va lasa locul altui liberal.
Comentarii
  • Reporter de doi lei , ce tot tragi cu dosar de megacoruptie. Rad cei din alte judete de ieseni. Pentru o suma de cateva mii de euro si un acces de gelozie am ramas si fara presedinte la cj si fara primar. Mai mare rasul. Nu ca le ducem lipsa da suntem invidiosi pe cei din alte judete si sectoare din bucuresti unde se vorbeste de prejudicii de zeci de milioane de euro.La noinimic, doi trei lei acolo si un burtos de comunitar ce urmarea gagici. Slabi mai suntem.

Adauga un comentariu