Actualitate

Adomnitei mentine suspansul la Maternitatea Elena Doamna. Noua conducere ar putea fi numita astazi

Publicat: 09 oct. 2014
1

@ Seful Consiliului Judetean nu a numit inca persoanele care sa asigure interimatul conducerii la Maternitatea Elena Doamna din Iasi @ Dupa demiterea fostului manager si a directorului medical, conducerea unitatii medicale este asigurata de Consiliul de Administratie

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi nu s-a grabit sa numeasca o noua conducere la Maternitatea Elena Doamna, dupa ce Consiliul de Administratie a votat pentru demiterea fostului manager si a directorului medical la cererea Ministerului Sanatatii. Hotararea a fost luata dupa ce o gravida a trecut prin momente groaznice pe perioada spitalizarii, dupa care a nascut un fat mort si s-au descoperit grave nereguli in desfasurarea activitatii medicale a spitalului.

Conducerea a sustinut ca pacienta a fost monitorizata pe perioada spitalizarii si copilul era viu, dar medicii legisti i-au contrazis si au stabilit ca fatul era mort de 3 zile ceea ce a dat peste cap tot planul de salvare a medicilor implicati. Sotul pacientei a acuzat maternitatea ca in noaptea de 8 spre 9 septembrie nu era medic de garda care sa intervina pentru a-i ajuta sotia. Internarea gravidei a fost facuta de un medic rezident in anul intai care nu avea competenta in ecografie si nu a anuntat nici medicul de garda, nici superiorul ca a facut aceasta internare pe 8 sptembrie la ora 11.00. In prezent, pana la numirea unei conduceri interimare, Maternitatea Elena Doamna din Iasi este condusa de Consiliul de Administratie format din cate un reprezentant de la Directia de Sanatate Publica, presedintele Consiliului Judetean, Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa, Colegiul Medicilor, iar Consiliul Judetean mai are doi membri.

Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi, a spus ca maternitatea intra intr-un proces de reconstructie si va avea parte de un nou management care sa ii aduca implinirile de care aceasta unitate medicala are nevoie. Presedintele Adomnitei a precizat ca se va organiza un concurs pentru ambele posturi, dar nu a spus cand va fi numit un manager interimar. In continuare se vehiculeaza ca postul va fi ocupat de dr. Cezar Rotaru care ocupa un post de cercetare in cadrul maternitatii. Acesta este simpatizant al PNL unde Cristian Adomnitei este presedinte.

De asemenea, nu se exclus nici numele medicilor Maricica Pavaleanu, Eduard Crauciuc, Meda Bradeanu, sefa de la sectia de neonatologie. Ramane in continuare valabila si varianta de a fi numita o persoana din afara unitatii medicale. Se pare ca sefii sectiilor de obstetrica si ginecologie, prof. dr. Stefan Butureanu si conf. dr. Florian Dumitrache nu sunt interesati de cele doua posturi de conducere. Medicii gasiti vinovati in cazul gravidei Ciobanu au fost sanctionati cu 10 la suta din salariu pe o perioada de trei luni, iar medicul rezident a plecat din maternitate fiind transferat la chirurgie. Nu au fost finalizate anchetele de la Politie si Colegiul Medicilor din Iasi.
Comentarii
  • Nu mai e nevoie de niciun suspans,Ptr maternitatea Elena Doamna ,ptr multumirea deplina a personalului,cei care trbuie si doresc sa fie numiti manageri sunt:Dr Iancu manager si DR Niculescu director medical „Omul potrivit la locul potrivit”VOTATI !

  • Caloieneee, esti tareee! Ptiuuu, mortaciunea (megaavortonul) cu numele de Caloian face valuri acum in lumea celor vii de la Elena Doamna: taieri din salarii, interzicere de garzi, destituiri a celor din conducere. Mortaciunea a intrat cu picioarele inainte, l-au scos medicii din burta masii dar sufletul i-a ramas sechestrat in placenta. Daca ar fi avut suflet, era si el acolo macar un strigoi sau moroi. Moldovencele care au un cui impotriva mea le invit la mine la Cluj pentru chiuretaj terapeutic prin aspiratie cu vidanja iar daca vor vrea, scot o trompa si transplantez o trompeta chiar o vuvuzela. Moldovenii care au un cui impotriva mea,le fac o invitatie la mermeleala dartosului meu

Adauga un comentariu