Actualitate

Adomnitei are insomnii. Magistratii ii pot da astazi cea mai grea lovitura – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 iun. 2015

@ Cristian Adomnitei, presedintele suspendat al CJ Iasi, risca sa ramana cel putin pentru inca o luna de zile in arest la domiciliu @ Dupa ore intregi de dezbateri, magistratii ieseni au amanat pentru astazi pronuntarea in cazul cererii de prelungire a arestului

Emotii teribile pentru Cristian Adomnitei, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Iasi. Acesta s-a prezentat ieri in fata magistratilor de la Tribunalul Iasi, unde s-a judecat solicitarea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu. Adomnitei alaturi de celelalte trei persoane implicate in dosarul de coruptie de la Consiliul Judetean isi pot petrece alte treizeci de zile in arest la domiciliu sau pot fi trecute sub control judiciar. Adomnitei impreuna cu Teodora Jinga, director al Directiei de Proiecte si Dezvoltare Durabila din CJ, Carmen Irimescu, sef serviciu in cadrul aceleiasi directii, si Letitia Popa, administratorul firmei Laser Co SRL, mai stau in arest la domiciliu pana pe 12 iunie, iar organele anticoruptie au solicitat prelungirea cu inca o luna de zile a masurii. In schimb, avocatii apararii spera ca cele patru persoane sa fie trecute sub control judiciar.

Lucrurile nu sunt insa clare, asta pentru ca magistratii care au dezbatut cazul au amanat sentinta. Aseara, dupa aproape cinci ore de dezbateri si audieri, cele patru persoane au iesit din sala de judecata fara sa faca vreun comentariu. De altfel, Adomnitei nu a vrut sa spuna absolut nimic si a plecat in graba insotit de avocatii sai. Dosarul a ramas insa in pronuntare, astfel incat Adomnitei va afla astazi daca va ramane acasa sau nu pentru inca 30 zile. Chiar si in aceste conditii, pana la finalul saptamanii se poate judeca si recursul facut de una din cele doua parti. Avocatii apararii erau increzatori ca magistratii de la Tribunal vor inlocui masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

Citeste si: EXPLOZIV! Situatie fara precedent in istoria Iasului! Cristian Adomnitei a fost arestat aseara! FOTO

„S-au discutat propunerile ambelor parti, Parchetul a prezentat propunerea de prelungire, iar noi am venit cu contraargumente. Am solicitat in mod legal in scris inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, considerand ca la acest moment al procesului nu se mai impune mentinerea acestei masuri raportat si la ceea ce urmeaza sa se intample in continuare in dosarul de urmarire penala. Instanta a ramas in pronuntare, nu ne-a dat o ora la care va fi pronuntata sentinta si vom primi comunicarea. Posibilitatile sunt de la prelungire la revocare”, a mentionat Iulian Gafon, unul din avocatii apararii.

Tot scandalul de la Consiliul Judetean Iasi a pornit de la un contract incheiat pe data de 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL, ce prevedea ca pentru suma de 340.000 lei, prestatorul se obliga sa promoveze imaginea judetului Iasi. Este vorba, in principal, de promovare a imaginii Iasului prin intermediul unor materiale tiparite. In urma unui audit intern inceput in luna februarie 2015, functionarii din cadrul Serviciului de Audit Intern au descoperit ca nu au fost predate materiale in valoare de 277.000 lei, iar Adomnitei a incercat sa-i acopere pe cei care au furat banii. Pentru seful suspendat al CJ situatia este mult mai grava, asta pentru ca plenul institutiei s-a constituit parte in dosar cu scopul de recuperare a prejudiciului.
Adauga un comentariu