Actualitate

Adomnitei a fost incoltit de DNA. Procurorii au intrat in biroul presedintelui CJ

Publicat: 20 apr. 2015
1

@ Informatii surprinzatoare continua sa apara in cazul anchetei DNA de la Consiliul Judetean @ Procurorii au intrat pana si in biroul lui Cristian Adomnitei pentru a ridica noi probe @ Lucrurile sunt departe de a se fi incheiat, cazul fiind instrumentat la sange de organele de ancheta

Noi detalii apar in cazul anchetei desfasurate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) la Consiliul Judetean. Perchezitiile procurorilor anticoruptie facute saptamana trecuta la Consiliul Judetean Iasi au facut ca pana si seful institutiei sa ramana fara calculatorul din dotare. De altfel, procurorii au intrat de la bun inceput in biroul lui Adomnitei de unde au ridicat laptop-ul cu care acesta lucra zilnic. Pe langa calculatorul liberalului, anchetatorii au mai ridicat si alte unitati, alaturi de un munte de documente. Sefului CJ nu i-a cazut bine aceasta situatie. Liberalul a sustinut ca spera ca DNA sa inapoieze cat mai repede calculatoarele pentru ca institutia sa-si recupereze si baza de date fara de care nu ar putea face anumite plati.

Citeste si: EXPLOZIV! Dezvaluiri de la ancheta din CJ. Aceste detalii i-au adus sfarsitul lui Adomnitei – FOTO

„Asteptam si noi raspunsurile de la Parchet pentru ca o parte din calculatoare aveau baza de date, aveam cererile de plata pe diferite proiecte europene, aveam salariile. Trebuie cumva sa avem echipamentele ca atare, bazele de date trebuie sa ajunga la Consiliul Judetean intr-un timp util. Evident ca toata lumea trebuie sa puna la dispozitia auditului toata documentele care ar fi clarificat situatia. Cei de la audit nu au mai avut rabdare si s-au dus mai departe la Parchet. Acum Parchetul va face lumina si eu inca o data o spun, am toata increderea. Mi-a parut rau de declaratiile celor din oras de la PSD care spuneau ca am afirmat altceva. Am incredere ca se poate gasi raspunsul si adevarul”, a sustinut Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Citeste si: Descinderi fara precedent ale DNA la Consiliul Judetean! Adomnitei, capul unei retele de coruptie – FOTO,VIDEO

Saptamana trecuta, seful Biroului de Audit Intern, Fanel Constantinescu, a denuntat la DNA un contract pagubos facut de Consiliul Judetean Iasi cu firma Laser Co SRL in valoare de 340 mii lei. Denuntul la DNA a fost facut dupa ce presedintele Cristian Adomnitei nu ar fi fost de acord cu auditul intern intocmit de acesta. Firma respectiva trebuia sa realizeze materiale despre promovarea judetului Iasi, contractul insa nu a fost onorat in totalitate. Auditorii au aratat ca societatea in cauza nu a dus la indeplinire prevederile contractuale, in vreme ce conducerea CJ a semnat pentru virarea tuturor banilor. Procurorii au stat mai bine de cateva ore in sediul Consiliului Judetean, timp in care au luat mai multa lume la intrebari. O persoana, Cosmina Rambu, fostul manager de proiect, a fost ridicata de acasa si dusa la sediul DNA pentru a da explicatii. Alte persoane, in special sefi de directii din CJ, au fost nevoite sa raspunda intrebarilor anchetatorilor, perchezitiile derulandu-se pe durata catorva ore.
Comentarii
  • Procurorii DNA ar face bine sa caute putin si prin biroul si PC-ul tovarasului Spalatelu. Nicio angajare din institutiile din subordinea CJ-ului sau din cadrul CJ-ului nu se face fara ,,avizul favorabil” al acestui personaj sinistru.
    Poate nu stie, dar cel putin jumatate din angajatii CJ-ului asteptam cu nerabdare pensionarea militianului.

  • DA CHIAR DESPRE TRIADA NECHITA CHIRICA PUSCASU NU ARE DNA INFORMATII LE NECESARE DECLANSARII URMARIRII PENALE PENTRU MATRAPAZLACURILE FACUTE IMPREUNA CU TRASEELE DE MICROBUZE SI AUTOBUZE SI DESPRE MOTELUL BUCIUM ?

Adauga un comentariu