Eveniment-Social

Adolescent in stare grava la spital, dupa ce a luat etnobotanice procurate de pe internet

Publicat: 06 dec. 2013
1

Un adolescent a fost transportat la Spitalul Sf. Maria din Iasi cu o alcoolemie de 1,9 la mie. Medicii din Unitatea de Primire Urgente au spus ca baiatul in varsta de 16 ani se afla intr-o stare de coma de gradul I. Mai mult, pe langa consumul exagerat de alcool, adolescentul din comuna ieseana Romanesti a consumat substante etnobotanice.

Baiatul si-a procurat drogurile usoare de pe internet. Acesta le-a consumat in cadrul unei petreceri care a avut loc in localitatea mentionata in seara de joi, 5 decembrie. „Pacientul s-a prezentat la spital in stare avansata de ebrietate. Pe langa consumul de alcool, tanarul a consumat si substante etnobotanice. Din cate am fost informati, etnobotanicele au fost procurate de pe internet. Pacientului i s-a administrat imediat tratament de specialitate si starea de sanatate s-a stabilizat. Atragem din nou atentia asupra consumului de etnobotanice care poate avea urmari extrem de grave soldate chiar si cu deces. Imediat dupa consumul acestor substante, se instaleaza starea de euforie, cresterea energiei, ameteala, insomnie, tremur, agitatie, panica, dilatarea pupilelor, iritabilitate. De asemenea, in caz de supradozaj apare atacul cerebral, paranoia, halucinatii, cadere renala, caderea sistemului muscular. Consumate regulat, substantele etnobotanice creeaza dependenta”, a declarat dr. Lucian Cernahoschi, purtator de cuvant la Spitalul Sf. Maria din Iasi.
Comentarii
  • legaliza-ti marijuana … nu`i mai fortati sa cumpere toate rahaturile…mai intrati in rand cu lumea ca am scapat de comunism de ceva vreme…mai bine scoate-ti alcoolul de pe piata

Adauga un comentariu