Actualitate

Admitere cu rezultate mediocre la Universitatea Cuza – VEZI CARE SUNT ULTIMELE MEDII

Publicat: 22 iul. 2012
1

@ Universitatea Cuza a publicat, in mare parte, rezultatele admiterii la studiile de licenta si de masterat @ Cu peste zece mii de locuri scoase la concurs, ultimele medii ale candidatilor la buget arata nivelul scazut al acestora @ Astfel, la Facultatea de Teologie Ortodoxa, specializarea Arta sacra, la buget ultima medie a fost 5.88, iar la Fizica 5.87 @ Pe de alta parte la Drept si la Informatica, conform unor schimbari s-au dat teste la finalul saptamanii trecute, respectiv sambata si duminica @ Pe de alta parte, inscrierea candidatilor s-a finalizat, ieri, la Universitatea de Medicina unde, pe 25 iulie este programat testul grila @ La Universitatea Tehnica, in functie de calendarul fiecarei facultati, inscrierile continua pana pe 26 iulie @ La Agronomie, prima sesiune a inscrierilor se va finaliza miercuri, 25 iulie 

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) este prima care a publicat, in mare parte, rezultatele primei sesiuni a admiterii la facultate. Cu peste zece mii de locuri scoase la concurs, atat la studii de licenta cat si la master, ultimele medii de admitere arata nivelul scazut al candidatilor care au ales sa studieze la Cuza. Astfel, Facultatea de Teologie – Ortodoxa, la specializarea Arta sacra, la buget ultima medie a fost de doar 5.88. De asemenea, la Teologie Ortodoxa Pastorala, la buget ultima medie a fost 7.79, Teologie Ortodoxa Didactica 6.40, in timp ce la Teologie Ortodoxa – Asistenta sociala a fost 6.22. Pe de alta parte, la Facultatea de Fizica, la buget, ultima medie a fost 5.87. Nici Facultatea de Teologie Romano – Catolica nu se poate lauda cu rezultate bune atata timp cat la buget ultima medie a fost 6.03.

Medii decente de admitere la Filosofie si FEAA

La Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) pentru care au optat si cei mai multi candidati, la studii de licenta, ultimele medii au fost: Stiinte economice, zi, fara taxa – 8.03, iar la taxa 6.00, Stiinte administrative, zi, fara taxa – 7.40 zi, iar la taxa 6.03. Pe de alta parte, cea de-a doua facultate ca numar de inscrisi de la Cuza, respectiv de Filosofie si Stiinte Social Politice la specializarea Stiintele comunicarii, la buget, ultima medie a fost 9.28 iar la taxa 8.73. La Sociologie, buget – 8.56, Resurse Umane, buget – 8.58, Studii culturale, buget – 6.15, Filosofie , buget – 6.16, Asistenta sociala, buget – 8.20, Relatii internationale si studii europene, buget – 9.50, Stiinte politice, buget – 8.99. La Facultatea de Geografie si Geologie, la domeniul Geografie, ultima medie la buget a fost 8.93, Stiinta Mediului, buget – 7.96 in timp ce la Geologie, buget ultima medie a fost abia de 5.92, iar la taxa de un neverosimil 5.02! Si Facultatea de Biologie a finalizat admiterea la studii de licenta. Aici, la specializarea Biologie, la buget, ultima medie a fost 8.80, iar la taxa 7.90, la Biochimie, buget – 8.65 in timp ce la taxa a fost 7.84, la Stiinta mediului, buget – 7.8, iar la taxa – 6.60.
Pe de alta parte la Drept si la Informatica, conform unor schimbari s-au dat teste la finalul saptamanii trecute, respectiv sambata si duminica. Cele doua sunt singurele de la UAIC cu o asemenea maniera de selectie a viitorilor studenti pe langa cea a „dosariadei”.

Teste scrise dure la UMF si UTI

Pe de alta parte, inscrierea candidatilor s-a finalizat, ieri, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa. Aici, miercuri, 25 iulie, este programat testul grila in baza caruia vor fi selectati cei mai buni candidati. La UMF, inscrieri la studii de licenta, cea mai cautata facultate este Medicina Generala pentru care au optat peste o mie de candidati. Urmeaza Facultatea de Medicina Dentara cu aproximativ 350 de dosare depuse si cea de Farmacie cu peste 300 si la Asistenta Medicala Generala cu circa 200 de dosare depuse la inscriere. De asemenea, la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi, in functie de calendarul fiecarei facultati, inscrierile continua pana pe 26 iulie. Pana acum, la UTI s-au inscris peste 2.500 de tineri la toate cele 11 facultati. Cei mai multi dintre acestia au ales Facultatea de Automatica si Calculatoare, Arhitectura, Electronica, Telecomunicatiile si Tehnologia Informatiei, respectiv cea de Hidrotehnica, Geodezia si Ingineria Mediului si Mecanica. Si aici, in functie de metodologie, unele facultati au stabilit si un examen scris la admitere. La Universitatea de Stiinte Agricole si de Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, prima sesiune a inscrierilor se va finaliza miercuri, 25 iulie. Aici, dupa sase zile de la demararea admiterii s-au inscris, la cele patru facultati, 1.450 candidati la licenta si 177 la master. Aici, la Facultatea de Zootehnie, domeniul Ingineria produselor alimentare, specializarea Controlul si expertiza produselor alimentare, si Facultatea de Medicina Veterinara, sunt cele mai cautate de catre candidati.

Vezi rezultatele complete ale admiterii 2012 la master si licenta de la Universitatea Cuza
Comentarii
Adauga un comentariu