Eveniment-Social

Administratorii blocurilor, calcati de primarie

Publicat: 14 feb. 2010
1

Inspectorii primariei au intensificat controalele la asociatiile de proprietari din oras. Astfel, saptamana trecuta a fost amendat un proprietar cu suma de 500 lei pentru ca nu a executat reparatii la elementele de constructii si instalatii aflate în proprietatea sa individuala. Controlul a avut loc la asociatia de proprietari Bl. T9 str. Arcu nr. 77. Administratorul asociatiei de proprietari Mihail Sadoveanu 1, str. Prof. Ion Paul nr. 3, bl. 337, sc. A, parter a fost amendat cu 500 lei pentru ca nu a respectat prevederile legale cu privire la repartizarea unor cheltuieli comune. Totodata, presedintele aceleiasi asociatii a fost amendat cu o mie de lei pentru faptul ca nu a dus la îndeplinire atributiile prevazute de Legea nr. 230 din anul 2007 prin afisarea listelor cu întarziere. Si cenzorul a fost amendat cu o mie de lei pentru ca a încasat cotele de contributie la cheltuielile asociatiei fara a avea aceasta atributie si nu a efectuat verificarea financiar-contabila a asociatiei pentru perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010. Tot saptamana trecuta, inspectorii Directiei Corp Control al primarului au efectuat controale in randul agentilor economici, atat persoane fizice, cat si juridice. A fost aplicata o amenda de o mie lei pentru încredintarea taxiului altui conducator auto decat persoana fizica autorizata. Totodata, au fost aplicate trei amenzi în valoare de trei mii lei pentru conducere taxi fara certificat de atestare profesionala si cinci amenzi în valoare de trei mii lei pentru lipsa autorizatiei taxi în original. Nu in ultimul rand, au fost aplicate sase amenzi în valoare de 6.200 lei pentru lipsa autorizatiilor de functionare, 22 amenzi în valoare de 11 mii lei pentru expunerea de marfuri spre vanzare în afara spatiilor comerciale si sase amenzi în valoare de noua mii de lei pentru stationarea autovehiculelor de transport marfa pe domeniul public. „S-au dat si patru somatii pentru ridicarea unor autovehicule de tonaj mare de pe domeniul public si trei somatii pentru refacerea domeniului public afectat de lucrari de interventie la retelele de utilitati efectuate de ApaVital si E. ON Moldova. Au fost localizate 13 autoturisme abandonate, urmand a fi identificati proprietarii si somati pentru ridicarea vehiculelor”, a declarat Ciprian Chirita, director Directia Corp Control al primarului.
Comentarii
  • Idiotii astia nemernici au inceput sa se azbune pe asociatii, fiindca au refuzat sa accepte regulamentul facut de idiotii de la CET in legatura cumodul de repartizare a ag termic.Niste lasi imputiti, care asi mascheaza neputinta prin repersalii.

  • Primare, baga la cap, ne bagam picioarele in impartirea agentului termic ca in periada comunista. Ma baiete, eu zic sa te bransezi tu la vila din Copou la CET si apoi sa ne dai sfaturi. SI daca vrei sa salvezi CET-ul, da direct topt bugetul Primariei la ei, fara sa iei de la noi de doua ori. Si mai spunea unul ca CET-ul produce si energie electrica. Paio asa e, banii de pe energia electrica nu le finanteaza activitatea, mama lor de hoti?

  • sunt de parere ca aceste controale ar trebui sa se efectueze mai des pentru ca la aproape toate asociatiile de locatari/proprietari sunt nereguli in ceea ce priveste afisarea listelor de plata la termen cat si la calcularea penalitatilor aferente.in nenumarate randuri am aparut cu restante la afisier desi eram la zi cu plata intretinerii.

Adauga un comentariu