International

Adio masini inmatriculate in Bulgaria: Vecinii nostri schimba Codul Rutier

Publicat: 01 aug. 2013
1

Bulgarii s-au saturat de numarul mare de romani care isi inmatriculeaza masinile la ei, asa ca au decis sa modifice legislatia rutiera astfel incat cei care uita sa schimbe actele masinii sa fie amendati. Numarul mare de masini inmatriculate la bulgari reprezinta o problema si pentru autoritatile din Romania. Si la noi au fost propuneri de modificare a Codului Rutier, insa au ramas doar pe hartie.

Potrivit unui proiect de lege, in cazul in care un roman isi inmatriculeaza masina in Bulgaria, dupa care uita sa mai schimbe actele autoturismului, acesta va fi amendat cu 75 de euro, scrie publicatia bulgara „Monitor”.

Prin acest amendament la Codul Rutier, politia spera sa puna capat fenomenului inmatricularii autoturismelor in Bulgaria. Si nu este singura modificare in acest sens.

Un alt articol din proiectul de lege amintit prevede ca, in cazurile in care cumparatorul unei masini este cetatean strain fara domiciliu in Bulgaria, numerele de inmatriculare bulgaresti sa fie predate la Politia Rutiera, iar noul proprietar sa primeasca placute provizorii ca sa poata circula cu ele timp de 60 zile, inainte sa primeasca numere din tara sa.

Daca aceste amendamente vor fi aprobate, in jur de o suta de mii de romani care conduc autoturisme inmatriculate in Bulgaria vor fi afectati.
sursa: digi24.ro

Tags:Adauga un comentariu