Actualitate

Adevarul despre scandalul din zona Smardan! La mijloc sunt multi impostori si sume uriase de bani

Publicat: 04 feb. 2016

@ Toti cei care au cumparat case in zona stiau din momentul in care le-au achizitionat ca aici se vor construi si blocuri cu 10 etaje, pentru ca in vechiul Plan Urbanistic General (PUG) nivelul Coeficientului de Utilizare a Terenului (CUT) era 4 @ In realitate, exista 1-2 oameni care agita spiritele, din dorinta de a obtine sume mari de bani de la investitorii imobiliari care contruiesc in zona

La sedinta Comisiei de Urbanism de miercuri, de la Primarie, s-au petrecut niste fapte extrem de grave. Cativa ieseni care locuiesc in zona de case dintre Smardan si Splai Bahlui au facut scandal la Primarie, nemultumiti ca in zona s-au dat mai multe autorizatii pentru ridicarea unor blocuri de 8-10 etaje. In realitate, lucrurile sunt mult mai grave decat au lasat acesti oameni sa se arate, iar in randurile de mai jos va vom prezenta exact care este adevarul.

Toti cei care au cumparat case in zona stiau din momentul in care le-au achizitionat ca aici se vor construi si blocuri cu 10 etaje, pentru ca in vechiul Plan Urbanistic General (PUG), nivelul Coeficientului de Utilizare a Terenului (CUT) era 4. Acest coeficient inseamna ca in aceasta zona se puteau construi si blocuri de 10 etaje. Toate aceste prevederi erau trecute chiar in vechiul PUG, din urma cu 15 ani, care este in vigoare si in prezent. Mai mult decat atat, zona Smardan – Splai Bahlui este una dintre cele mai sigure din Iasi din punctul de vedere al stabilitatii terenului. Practic, pe astfel de terenuri, unde riscul ca panza freatica sa se infiltreze in constructie este 0, este recomandat sa contruiesti blocuri turn.

Si atunci, de ce au aparut aceste probleme intre investitorii imobiliari care au dreptul legal sa construiasca blocuri si oamenii care stau la case in aceasta zona? In realitate, exista 1-2 oameni care agita spiritele, din dorinta de a obtine sume mari de bani de la investitorii imobiliari care contruiesc in zona. De exemplu, unul dintre cei care fac mereu scandal si merg la sedintele Comisiei de Urbanism de la Primarie nici macar nu locuieste in zona vizata, dar a simtit ca este loc de obtinut sume uriase de bani. Conform legilor din Romania, orice investitor care vrea sa ridice o contructie are nevoie de acordul vecinilor. Asta este o anomalie, din moment ce, conform PUG-ului, ai voie sa construiesti pe 10 nivele, dar nu o poti face decat daca ai acordul vecinilor. De asta ar fi nevoie ca Iasul sa aiba un arhitect, nu unul interimar, iar asta este o problema pe care nici primarul Mihai Chirica nu a rezolvat-o pana acum, dar care ar trebui rezolvata in cel mai scurt timp.

Citeste si: Noi informatii INCENDIARE pentru DNA! Mecanismul mafiot prin care se lua spaga in Primaria lui Gheorghe Nichita

Cum legea este permisiva si ambigua, iar Iasul nu are inca un arhitect, de multe ori s-a intamplat ca acest individ care agita apele in zona Smardan – Splai Bahlui, dar nu locuieste aici, sa-i santajeze pe dezvoltatorii imobiliari, sa le ia banii, promitandu-le ca obtine acordul vecinilor pentru contructiile lor. Unul dintre investitorii imobiliari i-a dat 20.000 de euro pentru a nu mai agita spiritele in zona. De asemenea, un alt investitor i-a dat suma de 10.000 de euro unui vecin care locuia la casa, dar acesta i-a mai cerut si sa-i repare acoperisul, pentru a-i da acordul sa ridice un bloc. Cand oamenii de afaceri din domeniu au refuzat sa mai dea bani, atunci acest individ, caruia nu-i dam deocamdata numele, dar despre care vom prezenta mai multe dovezi in perioada urmatoare, a adunat din nou cativa oameni in jurul lui si a inceput sa faca scandal la Primarie, motivand ca nu trebuie date autorizatii pentru blocuri in zona Smardan – Splai Bahlui.

Toate aceste fapte au fost incurajate ani la randul de fostul primar Gheorghe Nichita si de fostul arhitect sef Tudor Vericeanu, dar si de oamenii pusi de ei in functie la Comisia de Urbanism. Nu este intamplator faptul ca, acest asa-zis protest al oamenilor a avut loc chiar in ziua in care un membru al Comisiei de Urbanism participa voios la o emisiune a unui post de televiziune cercetat de DNA. Toate aceste practici trebuie sa ia sfarsit, iar primarul Mihai Chirica ar trebui sa puna punct o data pentru totdeauna acestui sistem mafiot, atat de bine pus la punct de oamenii lui Gheorghe Nichita. De asemenea, ar fi momentul ca institutiile statului sa ancheteze modul in care fostul arhitect sef al Iasului si unii membri din Comisia de Urbanism au facut averi uriase folosind aceste practici de tip mafiot. Vom reveni!
Comentarii
   • Ba nu cel mai prost dezvoltator imobiliar este nevinovatu ala de la pascani Laurentiu care sia luat femeie ti.r.fa de spania care o mu.ia paul nichita .

 • Ziaristu’ lu’ peste prajit, da de ce nu spui matale cu subiect si predicat numele OSTAFICIUC MARIUS „membru in comisia de urbanism care participa voios la o emisiune….”, 20000 euro, 10000 de euro, are casa peacolo, intre Smardamn si Splai Bhlui, da nu locuieste acolo, …..toti hotii au fost la comisia de urbanism.

 • E ste o mizerie ce se intampla acolo. Se doreste crearea unei zone urbane cu o densitate mai mare decat cea de la palas, deservita de doua stradute deja aglomerate si impracticabile la anumite ore : strada din spatele facultatilor si strada 7 noiembrie. Zona respectiva va crea zeci de ani de acum incolo probleme majore circulatiei auto din iasi. Problemele vor apare cand hienele care aproba acuma proiectele pe bani grei vor fi plecati de mult din primarie.

  • Acuma am vazut si propunerea din PUZ … asa mi se pare mai normal fata de ce era prezentat in PUG-ul initial. S-a redus densitatea construita si s-au redimensionat mai bine circulatiile … bravo, buna propunere! Se simtea nevoia unei legaturi mai directe cu Tudor …

 • Așa este, trebuie să ancheteze instituțiile statului această afacere imobiliară. Hoțul și de această dată este ******* ***********, patronul acestui ziar, care dorește cu orice preț să construiască acolo clădiri de birouri. Acum să credem ca lepra asta a plătit vreun leu cuiva să cumpere tăcerea, e hilar! Băi grasule, succes!

 • Hotaraste sa se intre in legalitate si ca toti escrocii imobiliari ca zamosteanu,niculita,timofte,etc sa respecte legile din domeniul constructiilor

 • Splai Bahlui este una dintre cele mai NESIGURE din Iasi din punctul de vedere al stabilitatii terenului. Practic, pe acest teren panza freatica este foarte aproape de suprafata si se infiltreze in constructie. De ce s-a facut drenul din spatele facultatii de Hidrotehnica? Tot terenul dintre str. Smardan si raul Bahlui este numai umplutura.
  Mare atentie la ce cumparati!

 • sa ma *** pe pug u vostru, stau in zona moara de vant si am 1000 mp de teren, si idiotii astia din primarie imi dau voie sa construesc 30 mp, ce dracu sa imi fac in 30 mp???? un cotet????

 • Unde este acuma strada Smardan a fost fosta albie a Bahluiului inainte de a fi deviat, argila este foarte slafa ca strat de fundare in zona, este cel mai prost pamant portant din oras.

Adauga un comentariu