Boli si tratamente

Adevarat si fals despre diabet

Publicat: 18 iun. 2012
7

E adevarat ca si cei mici pot face diabet? Sau ca boala are simptome abia în stadii avansate? Vei afla în cele ce urmeaza!

În România, exista aproximativ 800.000 de persoane cu diabet zaharat, spun specialistii. Iata de ce, preventia lui a devenit foarte importanta. Alimentatia echilibrata bazata pe verdeturi si pe legume proaspete, pe sucuri de fructe si pe cel putin 15 minute de miscare pe zi scad cu mult incidenta diabetului zaharat. În plus, trebuie sa-ti faci anual analizele de sânge, iar daca ai diabetici în familie, din 6 în 6 luni.

Exista o singura forma de diabet

FALS. Diabetul zaharat este de doua tipuri: 1 si 2. Primul se mai numeste diabet juvenil si apare în momentul în care pancreasul nu mai produce insulina. În acest caz, bolnavul trebuie sa faca zilnic, pentru tot restul vietii, injectii cu insulina. Cel de tip 2 apare la adulti, de obicei la obezi, si „cere” tratament medicamentos. În stadii avansate, e nevoie si de insulina. Din nefericire, diabetul de tip 2 nu da niciun simptom la început. De aceea, masurarea valorilor glicemice poate pune diagnosticul corect.

 
Adauga un comentariu