Actualitate

Acuzatii soc! Razboi pe viata si pe moarte intre doi medici de renume din Iasi! Doar procurorii de la DNA pot sa-i mai desparta!

Publicat: 12 sept. 2016
1

@ Razboiul a luat o intorsatura total neasteptata @ Procurorii de la DNA Iasi au in lucru un dosar ce priveste exact acest concurs @ Medicii se cearta de la postul de manager @ Judecatorii au cerut documente inclusiv de la DNA, cu privire la acest concurs @ Se banuieste ca unul dintre candidati a fost favorizat, fiindu-i marcate raspunsurile corecte de pe grile @ Zilele trecute, judecatorii au mai dat un termen

Nici judecatorii de la Tribunalul Iasi si nici procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi nu au reusit pana in prezent sa rezolve un conflict aparut intre doi medici din Iasi. Scandalul a fost generat de ocuparea postului de manager la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, concurs organizat in septembrie 2015. In urma concursului sustinut in perioada 9-14 septembrie, postul de manager pe o perioada de 3 ani a fost obtinut de conf. dr. Iolanda Blidaru, cu nota 9,35, dupa ce la proba scrisa a luat 9,70, iar la cea de sustinere a proiectului de management a obtinut nota 9.00.

Medicul Emil Anton a fost respins cu nota 8,48. Acesta a obtinut nota 8,70 la proba scrisa si 8,25 la interviu, prezentarea proiectului de management. Problema este urmatoarea: Iolanda Blidaru n-ar fi avut toate actele necesare inscrierii la un astfel de examen. La scurt timp dupa anuntarea rezultatelor, Emil Anton a deschis un proces la Tribunalul Iasi, prin care a solicitat sa fie suspendate documentele de validare ale concursului.

Pe data de 14 martie 2016, cererea de suspendare a actelor administrative de validare a concursului a fost respinsa. In schimb, procesul pentru anularea concursului a continuat. Ultimul termen a avut loc in urma cu cateva zile, la Tribunalul Iasi. Judecatorii au amanat solutionarea dosarului pentru data de 18 octombrie. Pana atunci, urmeaza sa fie atasat dosarul pe baza caruia Emil Anton a cerut suspendarea actului administrativ prin care managerul Iolanda Blidaru isi execita functia.

DNA inca nu a finalizat ancheta

Pentru a reusi sa afle toate detaliile acestui concurs, judecatorii au facut doua cereri, inclusiv la DNA Iasi, pentru ca procurorii sa comunice anumite acte care au legatura cu litigiul. Au fost cerute inclusiv documente care ar fi fost ridicate de procurori in timpul cercetarilor. Dosarul care se afla in lucru la DNA a pornit de la plangerea formulata la inceputul lunii ianuarie 2016, de catre Daniela Bura, juristul maternitatii.

In plangerea depusa la DNA, aceasta sustine ca medicul Iolanda Blidaru avea semne distinctive pe foaia de concurs, astfel incat sa poata obtine un rezultat mai bun decat contra-candidatul sau. Aceasta a spus ca managerul Blidaru ar fi fost favorizat direct, prin realizarea unor semne distinctive pe grila de examen, respectiv insemnarea raspunsurilor corecte cu caractere diferite, fonturi diferite sau scrierea lor cu majuscule.

„Am decis ca este de datoria mea morala si civica sa anunt organele abilitate de faptul ca am constatat cu stupoare ca acuzatiile de frauda a concursului de manager al spitalului, formulate de domnul doctor Anton Emil, pot fi dovedite prin verificarea testelor grila si a modului în care acestea au fost redactate”, a declarat Daniela Bura.

Pana in prezent, dosarul aflat in lucru la DNA nu a fost finalizat. Atat procurorii, cat si instanta de judecata, au fost interesati sa vada daca  foile care contin grilele de examen contin astfel de modificari. De asemenea, instanta de judecata a obligat organizatorii concursului sa depuna la dosar întreaga documentatie care a stat la baza rezultatului final si a proceselor verbale emise dupa fiecare proba.

„Nu vreau sa fac niciun comentariu cu privire la acest proces. Sunati-o pe doamna manager si intrebati-o. Eu sunt un simplu subordonat si nu-i corect sa fac afirmatii publice despre acest dosar. Este o chestiune personala”, a precizat ieri Emil Anton.
Comentarii
  • Spider, dr. Anton este intra-adevar un medic de renume. Chiar daca de-al de Onofriescu sau altii ca el au incercat intotdeauna, din imvidie, sa-l marginalizeze si iau pus bete-n roate, ramane un medic de renume. Cei care nu-i recunosc meritul ca doctor ori sunt invidiosi si frustrati ori sunt incompetenti si incapabili sa aprecieze pregatirea doctorului Anton.

  • Foarte corect, Marian ! Onofriescu a fost dintotdeauna o lichea, plasata dintr-o comuna a judetului Iasi, la UMF si Spitalul Cuza Voda de catre prietenul sau, Astarastoae si factorii politici ai vremii: Simirad si Nichita. In semn de recunostinta, Onofriescu a facut masina de vot pentru Astarastoae, atat la UMF, cat si la Colegiul Medicilor. Este cazul sa se termine cu Astarastoae si gasca lui, adica toti cei care i-au fost alaturi in structurile de conducere(prorectori, decani, prodecani, dir ectori administrativi, etc) Le ajunge! Out!

  • Sunt de acord cu D-l Marian. Aduc multumiri acestui medic Anton, pentru seriozitate si profesionalism. Nu acelasi lucru pot sa spun despre medicul Onofriescu.

  • PE VREMEA CAND ERA MANAGER SMECHERUL ONOFRIESCU DESI AVEA PROGRAM DE 8 ORE LA ORELE 13 ERA PLECAT DIN SPITAL.DAR SMECERA VARLAN IL PLATEA PENTRU 8 ORE.
    TRAIASCA MAFIA DIN CUZA VODA !!!

  • PE VREMEA CAND ERA MANAGER SMECHERUL ONOFRIESCU DESI AVEA PROGRAM DE 8 ORE LA ORELE 13 ERA PLECAT DIN SPITAL.DAR SMECERA VARLAN sefa resure umane IL PLATEA PENTRU 8 ORE.
    TRAIASCA MAFIA DIN CUZA VODA !!!

Adauga un comentariu