Actualitate

Acuzatii de frauda la o cunoscuta firma de paza. Justitia a dispus recuperarea banilor

Publicat: 15 ian. 2016
1

@ Este vorba despre una dintre cele mai cunoscute firme de paza din municipiul Iasi @ Au acumulat datorii uriase catre bugetul de stat, crezand ca nimeni nu va lua masuri

Una dintre cele mai cunoscute firme de paza din judetul Iasi este acuzata ca a incalcat Legea, pentru a evita plata datoriilor catre bugetul de stat. Este vorba despre firma Pilierul SRL, care datoreaza bugetului statului suma de 161.713 lei, reprezentand taxe si impozite rezultate din activitatea curenta a societatii comerciale. Pentru ca administratorii si patronii firmei au refuzat ani la rand sa-si achite obligatiile catre buget, autoritatile au fost nevoite sa ia masuri dure.

Astfel, Directia de Finante si un practician in insolventa au solicitat judecatorilor sa aprobe cererea de executare a averii celor care au administrat firma in ultimii ani. Judecatorii ieseni au aprobat cererea, depusa in baza Legii 85/2014 privind insolventa. De regula, magistratii ieseni aproba executarea averilor patronilor societatilor comerciale care au administrat in mod fraudulos fondurile firmelor pe care le-au condus. Este vorba despre administratorii firmelor care au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane, au facut acte de comert în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice, au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea în conformitate cu legea, au deturnat sau au ascuns o parte din banii firmei si asa mai departe. In cazul SC Pilierul SRL, judecatorii au dispus in urma cu cateva zile executarea averii ultimilor doi asociati ai firmei si anume Viorel Petrisor si Mihai Pintilie. Insa, cunoscatorii stiu ca, de fapt, in spatele afacerii s-a aflat, o buna perioada de timp, rugbistul Bogdan Samoila. De altfel, acesta a fost asociat al firmei inca de la infiintare, dar a dat bir cu fugitii cand au inceput sa se acumuleze datoriile catre bugetul statului.

Astfel, Bogdan Samoila a renuntat la calitatea de asociat al firmei pe data de 11.10.2013, tocmai in perioada in care Directia Regionala de Finante declansase masurile de executare silita impotriva SC Pilierul SRL pentru recuperarea impozitelor neplatite. De altfel, judecatorii au pronuntat falimentul firmei tot in urma unei cereri depuse de Fisc. Prin urmare, bunuri din averile ultimilor asociati de la Pilierul, cei doi indicati mai sus, Petrisor si Pintilie, vor fi vandute pentru ca statul sa recupereze 1,6 miliarde lei vechi. In tot acest timp, Bogdan Samoila isi continua nestingherit activitatea in domeniul firmelor de paza, prin intermediul firmei Pilierul Security, la care este unic asociat. De altfel, firma si-a deschis recent un punct de lucru pe strada Eternitatea, in cladirea Axa. Aceasta firma are contracte de paza inclusiv cu institutii publice finantate din bugetul de stat, buget la care, dupa cum s-a vazut, SC Pilierul SRL a refuzat sa cotizeze conform reglementarilor legale.
Comentarii
  • Da asa este firma e a fratilor Samoila. Nu ar putea fi sesizat DNa-ul ca vad ca toata lumea stie cine e in spatele tepelor. Sau le e frica de fostul prefect Etcu si de fic-sa care e judecator? Mai bine i-ar lua pe toti

  • Cum o firma cu atatea datorii la bugetul de stat a prins contracte cu institutii subordonate CJ, precum Sp de boli infectioase, Maternitatea Cuza Voda, etc. Cand s-au prezentat la licitatii nu a fost si o conditie sa nu aiba datorii? Poate raspunde cineva CJ Iasi????

  • Toate aceste tepe, aceste furtisaguri si mînarii, se intimpla de cind la conducerea finantelor se afla doua muieri incompetente si p.r.o.a.s.t.e: Naum douna din partea PSD-ului.. si Mihaela Mihai, sefa la inspectie fiscala din parte lui Grigoriu Ioan. Unde esti domnule Bosianu Marian, un domn desavirsit?

  • Sincer, nu am auzit de aceasta NAUM DOINA, probabil e un tehnocrat din guvernul Ciolos. Da nu mai sunt oameni capabili in finante, oameni gen Soroceanu, Damian, Bosianu…

Adauga un comentariu