Local

Activele Vinia SA, neatractive pentru investitori

Publicat: 30 aug. 2011
1

Incercarea Fiscului iesean de a recupera o parte din datoriile producatorului de vin Vinia SA catre stat a esuat ieri, la prima sedinta de licitatie pentru vanzarea mai multor proprietati aflate sub sechestru. „Cu toate ca au fost oferite mai multe bunuri imobile, nu s-a prezentat nimeni la licitatie si nici macar nu au fost persoane care sa se intereseze de respectivele active. Sunt mai multe proprietati sub sechestru, de la Harlau, Movileni si Coropceni”, a declarat Maria Taran, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Iasi.

Potrivit ANAF, datoriile Vinia SA catre stat se ridica la aproximativ 3,6 milioane de lei, ceea ce a facut ca Fiscul sa demareze procedurile de executare silita. De la Harlau se afla sub sechestru unitatile de otet si de vin, de pe strada Garii. Suma ceruta pentru cele doua active depaseste 1,5 milioane de lei. Alaturi de cladiri si hale, sunt scoase la vanzare si terenurile din incinta, care depasesc, fiecare, 11 mii de metri patrati. De la Movileni s-a scos la vanzare o cladire cu suprafata construita de 1.745 de metri patrati, cabina bascule, crama metalica de 656 metri patrati, mai multe platforme si un teren din incinta de peste 7 mii de metri. Suma ceruta de Fisc a fost de aproximativ 450 de mii de lei. Similara cu unitatea de la Movileni este si cea de la Ciortesti-Coropceni, evaluata de Fisc la circa 1,5 milioane de lei. „Pentru ca se va organiza o noua licitatie, pretul activelor scoase la vanzare va fi diminuat cu 25%”, a explicat Maria Taran procedura legala care va fi continuata pentru vinderea imobilelor de la Vinia SA.

Producatorul iesean de vin a intrat anul trecut in proprietatea omului de afaceri Catalin Chelu, persoana implicata in scandalul „mita la MAI”, cand s-ar fi incercat mituirea chestorului Dan Fatuloiu.
Adauga un comentariu