Eveniment-Social

Actiuni UMANITARE la Biserica Toma Cozma din Iasi!

Publicat: 18 mart. 2013
In perioada Postului Mare, la Biserica Toma Cozma din Iasi se vor organiza diverse activitati religioase, umanitare si culturale. Actiunile umanitare sunt destinate pacientilor din spitale, copii, batrani, bolnavi, precum si persoanelor nevoiase din cuprinsul parohiei, organizate pana la Sambata lui Lazar, cu sprijinul epitropului, al membrilor Consiliului si Comitetului parohial precum si cu ajutorul enoriasilor.
In plus, odata cu inceperea Postului Mare, la Biserica Toma Cozma din Iasi se oficiaza, incepand cu ora 18:00, de luni pana joi, Slujba Canonului Sfantului Andrei Criteanul, iar in fiecare zi de vineri, de la ora 18:00, se oficiaza Taina Sfantului Maslu, in timp ce, in fiecare duminica, de la ora 18:00, se oficiaza Slujba Paraclisului Maicii Domnului, in cadrul careia este expusa si Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromita”, in copie.Comentarii
  • Actiunile pentru cei nevoiasi trebuie facute permanent de catre biserica si nu doar in perioada postului.Cei napastuiti de soarta trebuie sa se indrepte in primul rand spre biserica pe care s-o gaseasca mereu deschisa si unde sa primeasca primul ajutor.La noi biserica isi face doar propaganda si nu are nimic de-a face cu ajutorul celor necajiti cu adevarat. De asta gasim oameni amarati,oameni care sunt nevoiti sa caute mancare in tomberoane,sa doarma in frig pe strazi in timp ce bisericile noastre stau inchise cu zeci de lacate.

    • pt dl ion :tin sa va contrazic pt ca parintele margineanu ajuta nevoiasii nu numai in perioada postului ci si in restul anului ,acolo se fac cursuri de engleza gratuite si multe alte actiuni pe care nici o biserica din iasi nu am auzit sa le faca…de cel putin 10 anise fac astfel de actiuni la biserica Toma Cozma…si nu a stiut nimeni ca parintele ajuta toti oamenii nevoiasi care ii bat la usa indiferent de ora..

    • Domnule Ion, biserica suntem noi crestinii. Stiati asta? Biserica este alcatuita din crestinii care participa la sfintele slujbe si care au si ei usa deschisa pentru cei saraci, bolnavi, neputinciosi. Daca fiecare critic al „bisericii” ar face ceva ar fi mai putini oameni necajiti, intr-adevar. Nu am auzit ca ASUR sa organizeze vreo colecta, vreo actiune de sprijin a celor sarmani. Asa ca… mai incet cu observatiile nefondate. Veniti mai des la biserica si asa veti cunoaste din lucrare in ce consta Biserica. Veti fi un om liber si mai putin dispus la a fi manipulat. A inceput postul mare. Sa punem si noi inceput bun. Sa fim mai buni, sa devenim lucratori. Sfantul Ioan Scararul (579-649 A.D.)a spus: „Trei gropi ne deschid diavolii: intai, ne opresc de la facerile de bine, apoi daca nu reusesc, cauta sa ne determine sa facem binele fara Dumnezeu, iar daca nici asa nu pot, ne lauda pentru binele facut pentru a ne mandri”. Domnule Ion va doresc sanatate deplina si Post binecuvantat.

Adauga un comentariu