Local

Actiune de amploare a politistilor ieseni! Zonele din apropierea vamilor au fost impanzite

Publicat: 16 aug. 2016
1

@ In cateva zile, sute de soferi au fost controlati de catre oamenii legii

Politia ieseana continua actiunea „Blocada„, la frontierele României, actionând pe sectoarele de drum cu trafic intens, pe soselele dinspre si catre punctele de trecere a frontierei, dar si în gari, autogari si în Aeroportul Iasi. Într-o saptamâna, politistii ieseni au constatat peste 30 de infractiuni, au aplicat peste 700 de sanctiuni contraventionale, au retinut 28 permise de conducere si au retras 10 certificate de înmatriculare.

În conformitate cu planul aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Toba, seful Politiei Române, chestor de politie Bogdan Despescu a dispus ca, în perioada iulie-august 2016, la nivel national, politistii sa desfasoare actiunea „Blocada”, la toate frontierele României. Actiunea se desfasoara ca urmare a intensificarii tranzitului catre zonele turistice si localitatile de domiciliu ale cetatenilor români care lucreaza în strainatate si a cresterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuarii riscului rutier si fluidizarii circulatiei pe principalele drumuri nationale care fac legatura cu statele vecine.

Astfel, în perioada 8-14 august, la nivelul judetului Iasi, 480 de politisti de ordine publica, de la rutiera, de investigatii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formatiunilor de arme, explozivi si substante periculoase si luptatori de interventie rapida au actionat zilnic, desfasurând 22 activitati specifice.
 
Politistii ieseni au actionat în „oglinda” cu politistii moldoveni, în cadrul „Blocadei Est”
 
S-a actionat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulatie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteza, a regulilor privind efectuarea depasirii si a celor privind acordarea prioritatii de trecere a vehiculelor si pietonilor, precum si pentru identificarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule aflati sub influenta bauturilor alcoolice. În doar 7 zile, politistii au constatat 36 de infractiuni (19 în flagrant), dintre care 19 de natura judiciara, iar 9 la regimul circulatiei rutiere.

De asemenea, au fost aplicate 767 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 167.440 lei si au fost confiscate bunuri în valoare de 53.990 de lei. În urma filtrelor rutiere instituite, politistii ieseni au aplicat 430 de sanctiuni, ca urmare a încalcarii normelor privind circulatia pe drumurile publice, dintre care una pentru consum de alcool, 76  pentru încalcarea regimului legal de viteza si 4 pentru nerespectarea regulilor privind depasirea. Ca masura complementara, politistii au retinut 28 permise de conducere, dintre care doua pentru consum de alcool si unul pentru viteza, fiind retrase 10 de certificate de înmatriculare.
Adauga un comentariu