Local

Actiune a politistilor ieseni, pentru combaterea infractiunilor contra patrimoniului

Publicat: 18 dec. 2015
1
In perioada 11 – 17 decembrie, politistii ieseni au actionat pentru imbunatatirea modului de executare a serviciului de paza si sporirea vigilentei personalului de paza si protectie a bunurilor si valorilor pe timpul manipularii, pastrarii ori depozitarii acestora, identificarea detinatorilor de valori si a societatilor specializate care realizeaza transportul de valori cu incalcarea prevederilor legale, precum si reducerea riscului producerii unor infractiuni grave asupra persoanelor care efectueaza operatiuni cu valori monetare sau a personalului de paza si protectie. Astfel, in perioada mentionata au fost verificate 72 de unitati care desfasoara activitati in acest domeniu, 37 de spatii de depozitare si patru transportatori de valori.
Pentru aceste nereguli, politistii au aplicat 11 sanctiuni contraventionale, in valoare de 15.500 de lei, dintre care doua prestatorilor si noua conducatorilor de unitati. Au mai fost constatate trei deficiente cu privire la transportulde valori, dintre care doua pentru lipsa planului de paza al transportului avizat si patru pentru nerespectarea consemnelor, iar doua pentru lipsa personalului de paza inarmat. Pentru acestea au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale, dintre care una prestatorilor si doua conducatorilor de unitati, in valoare de aproximativ 9.000 de lei.
De asemenea, activitatile politistilor au avut ca obiectiv si informarea factorilor responsabili din cadrul societatilor comerciale cu privire la cerintele minime de securitate, cat si identificarea obiectivelor ce opereaza cu valori si prezinta vulnerabilitati generatoare de riscuri la securitatea fizica. Politistii ieseni vor continua actiunile de acest gen, punandu-se accent pe legalitatea functionarii societatilor specializate de paza si evaluarea eficientei serviciilor prestate de acestea.Adauga un comentariu