Local

Acord de colaborare intre UMF Iasi si o universitate din Republica Moldova

Publicat: 12 iul. 2016
1

La inceputul acestei luni, o delegatie a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa Iasi, condusa de prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul institutiei, si formata din presedintele Senatului, anume prof. univ. dr. Ioana Grigoras, si prorectori ai UMF, respectiv Directorul General Administrativ (DGA) – ec. Daniela Drugus, a facut o vizita la Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie Nicolae Testemitanu (USMF) din Chisinau, Republica Moldova. Principalul scop al intrevederilor a fost incheierea unui acord de colaborare care sa ateste consolidarea si diversificarea relatiilor de parteneriat dintre cele doua institutii de invatamant superior.

Citeste si:  Iata cati studenti vor studia in noul an la UMF Iasi

„Cele doua universitati trebuie sa continue relatiile de colaborare pe directii prioritare de conlucrare, anume dezvoltarea si implementarea invatamantului medical prin simulare, schimbul de programe de formare profesionala si educatie medicala continua in spitalele din Iasi si Chisinau, organizarea in comun a unor evenimente educationale si congrese stiintifice specializate, precum si aplicarea in parteneriat la proiecte internationale”, a transmis rectorul UMF.

Citeste si:  Ceremonie academica maraton, organizata la Universitatea de Medicina din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

La randul sau, prof. univ dr. Ion Ababii, rectorul USMF Nicolae Testemitanu, a subliniat importanta conlucrarii intre cele doua universitati de medicina, in special in ceea ce priveste programele de mobilitate pentru studenti, rezidenti si cadre didactice, corelarea programelor de studii si realizarea tezelor in cotutela. Delegatia academica ieseana s-a aflat la Chisinau timp de doua zile, perioada in care s-au vizitat facultatile unitatii moldovene, Centrul Universitar de Simulare in Instruirea Medicala, Centrul Stiintific de Cultivare a Plantelor Medicinale si campusul universitar. Pe de alta parte, conducerile celor doua universitati se vor intalni din nou, la Iasi, in octombrie 2016.

Citeste si:  Proiect pentru Centru Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentala, incheiat la UMF Iasi – UPDATE FOTO,VIDEO
Adauga un comentariu