Eveniment-Social

Acord de colaborare incheiat de o universitate ieseana

Publicat: 12 iul. 2016
1
In zilele 1 si 2 iulie 2016, o delegatie a Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iasi, condusa de prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iasi si formata din presedintele Senatului prof.dr. Ioana Grigoras, prorectori ai UMF Iasi si Directorul General Daniela Drugus, a facut o vizita la Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu” din Chisinau. Principalul scop al vizitei a fost incheierea unui acord de colaborare care sa ateste consolidarea si diversificarea relatiilor de parteneriat dintre cele doua institutii.
Prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF „Grigore T. Popa” Iasi, a subliniat ca cele doua universitati trebuie sa continue relatiile de colaborare si a punctat cateva directii prioritare de conlucrare: dezvoltarea si implementarea invatamantului medical prin simulare, schimbul de programe de formare profesionala si educatie medicala continua in spitalele din Iasi si Chisinau, organizarea in comun a unor evenimente educationale si congrese stiintifice specializate, precum si aplicarea in parteneriat la proiecte internationale.
La randul sau, Prof.dr. Ion Ababii, rectorul USMF „Nicolae Testemitanu” Chisinau a subliniat importanta conlucrarii intre cele doua universitati de medicina, in special in ceea ce priveste programele de mobilitate pentru studenti, rezidenti si cadre didactice, corelarea programelor de studii si realizarea tezelor in cotutela. Delegatia universitatii de medicina iesene s-a aflat la Chisinau timp de doua zile, perioada in care s-au vizitat facultatile din cadrul Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu”, Centrul Universitar de Simulare in Instruirea Medicala, Centrul Stiintific de Cultivare a Plantelor Medicinale si campusul universitar. Conducerile celor doua universitati de medicina se vor intalni din nou, la Iasi, in octombrie.Adauga un comentariu