Eveniment-Social

Achizitie directa la primarie pentru calcularea sporurile angajatilor

Publicat: 15 iul. 2015
1

@ Primaria este obligata in prezent sa anunte si cele mai mici achizitii directe @ Din cele 14 anuntate pana in prezent, una priveste calcularea sporului de antena a functionarilor

Municipalitatea ieseana s-a vazut fortata sa desecretizeze achizitiile directe, facute in limita a maxim 100.000 de euro. Potrivit sefilor primariei, aceasta ar fi o masura de transparentizare a activitatii. „Este o masura ce priveste transparentizarea si mai accentuata a activitatii din primarie. Dupa cum bine stiti, OUG 34 permite achizitii directe pentru servicii si bunuri pana in suma de 30.000 de euro, respectiv lucrari de pana-n 100.000 de euro. Am decis ca o masura suplimentara de transparentizare sa punem pe publicatiile locale si pe site-ul primariei orice achizitie directa indiferent de suma. Obligativitatea este pentru achizitii de peste 5.000 de euro – anunt pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice – n.r.), iar pentru mai putin pe site-ul primariei”, a explicat Mihai Chirica, viceprimarul cu atributii de primar al Iasului. Primaria a anuntat deja achizitiile directe demarate in ultimele trei luni.

Primaria masoara radiatiile din Palatul Roznovanu pentru sporul de antena

Lista achizitiilor publice aflate in desfasurare e deschisa de cea pentru cumpararea unei sirene electronice, pentru care s-au alocat circa 55.000 de lei. Reprezentantii primariei au alocat 120.600 de lei si pentru modernizarea liniei de tramvai din Podu Ros pana la intersectia cu Calea Chisinaului. In luna iunie, primaria a alocat 4.500 de lei pentru achizitia a 2.400 sticle de apa minerala si a 3.000 de pahare de plastic. Tot luna trecuta primaria a decis sa cheltuie 1.200 de lei pentru asigurarea facultativa a apartamentelor de protocol pe care le detine in zona Garii. Serviciile de deratizare a Palatului Roznovanu ar urma sa coste circa 4.800 de lei.

Biroul de Protectie Civila, Securitate si Sanatate in Munca din primarie a primit 4.800 de lei pentru a gasi o firma care sa vada cat de radiati sunt functionarii. „Determinarea nivelului de radiatii electromagnetice priveste doar zona palatului administrativ, in vederea calcularii sporului de antena”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii. Primaria a anuntat in iulie ca vrea sa faca achizitii directe si pentru publicitatea celor doua proiecte de reabilitare a splaiurilor, fiecare avand buget de 34.000 de lei.

In ceea ce priveste auditul celor doua proiecte, acesta ar urma sa fie contractat prin atribuire directa, bugetul estimat fiind de 80.000 de lei pentru fiecare achizitie. La jumatatea acestei luni primaria a lansat si o achizitie directa pentru 25 de camere digitale, alocand pentru asta 10.000 de lei. Municipalitatea mai are in desfasurare o licitatie pentru achizitia unor consumabile pentru imprimante, alocand in acest sens 35.600 de lei.
Adauga un comentariu