Actualitate

Acesti medici nu mai au voie sa predea studentilor de la UMF Iasi. Vezi ce li se reproseaza

Publicat: 08 oct. 2015
1

@ Decizia luata de conducerea institutiei de invatamant superior medical iesean nu mai poate fi modificata @ Pentru cadrele didactice respective contractul individual de munca va inceta @ Alte cadre didactice au fost pe muchie de cutit

Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa din Iasi a intocmit o lista cu medicii care isi vor pierde calitatea de cadru didactic. Dupa cum a precizat presedintele Senatului institutiei de invatamant superior medical, pe lista sunt zece medici care nu au indeplinit una dintre conditiile de baza pentru a ramane la catedra si in anul universitar care abia a inceput. Este vorba despre cadrele didactice care la data de 30 septembrie 2015 nu aveau calitatea de doctorand.

„In conformitate cu prevederile OUG nr. 41/2015 care modifica Legea Educatiei Nationale, Senatul universitar a aprobat lista cadrelor didactice care pot continua raporturile juridice de munca si in anul universitar 2015-2016, care nu au obtinut titlul stiintific de doctor, in functie de gradul de indeplinire a obligatiilor aferente programului de studii doctorale. Pentru cadrele didactice care la data intrarii in vigoare a OUG nr. 41/2015, 30 septembrie 2015, nu detin calitatea de doctorand se vor aplica prevederile legale, respectiv incetarea de drept a contractului individual de munca. Este vorba de zece cadre didactice de la toate facultatile. S-a prelungit cu inca un an de zile pentru cadre didactice care au statut de doctorand, dar nu au obtinut inca titlul de doctor. S-a procedat conform prevederilor legale”, a declarat prof. dr. Gabriel Dimofte, presedintele Senatului UMF Iasi.

Legea educatiei acorda o perioada de patru ani asistentilor si sefilor de lucrari pentru a obtine titlul de doctor, in caz contrar fiind exclusi din invatamant. In ultimii ani, s-au acordat mai multe prelungiri pentru aceasta categorie, oferind astfel posibilitatea asistentilor si sefilor de lucrari sa-si finalizeze studiile doctorale. Chiar daca au avut la dispozitie cativa ani, o parte dintre cadrele didactice de la UMF Iasi nu s-au inscris nici acum la doctorat si vor fi eliminate din sistemul de invatamant universitar. Cei care au primit prelungire trebuie sa-si finalizeze studiile doctorale in cursul anului universitar 2015-2016. Majoritatea cadrelor didactice de la UMF Iasi care nu au beneficiat de acordarea unor prelungiri pentru a obtine titlul de doctor, considera ca nu este corect ce se intampla acum.

„Daca vrei sa fii cadru didactic trebuie sa indeplinesti anumite criterii. Cand am dat doctoratul nu se aplicau prelungiri. Exista acea perioada de 4 ani in care trebuia sa ma inscriu la doctorat, sa sustin examenul si sa obtin titlul de doctor. Nici nu intrau in discutie perioade de prelungire. Nu te obliga nimeni sa fii si medic, si cadru didactic. Este adevarat ca legea educatiei a fost modificata de nenumarate ori in ultimii ani si asta nu a fost un lucru benefic”, a declarat unul dintre profesorii de la UMF Iasi.
Comentarii
  • Si unde e lista,s-o vedem.Au aparut precum ciupercile dupa ploaie,doctori in medicina inainte de-a fi specialisti,”cadre didactice” anatomice cu parfum de ginecologie,habar n-au de nimic in afara de telul suprem,banul

    • Cu lista fara lista (cu masca sau fara masca) nu si-au indeplinit indatoririle (de a deveni DOCOTORI in MEDICINA) sa lase loc la cei care doresc, pot si AU CU CE sa devina doctori.

  • Ce facultate de nimic a ajuns UMF-ul din cauza unor lepadaturi tinute pe nepotisme. Oameni competenti, cu doctorat, nu pot sa promoveze datorita lichelelor.

Adauga un comentariu