Eveniment-Social

Acesti ieseni trebuie sa se prezinte de urgenta la ITM Iasi

Publicat: 08 oct. 2014
1

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Iasi face, din nou, apel catre iesenii care nu si-au ridicat carnetul de munca, document care trebuie pastrat de catre titular. La sediul institutiei mai sunt 25.000 de carnete de munca neridicate din cele 70.000 cate erau la 1 ianuarie 2010 cand s-a decis ca acest document sa fie predat titularului.

Lunar, 2, 3, maximum 10 vin la sediul ITM sa ridice carnetul de munca. Mai avem 25.000 de carnete de munca neridicate. Probabil, titularii considera ca sunt pastrate mai bine la noi”, a declarat George Tanasievici, inspector sef adjunct la ITM Iasi. Iesenii pot veni la sediul ITM in zilele de luni, marti, joi si vineri, intre orele 8.30-16.30, iar miercuri pana la ora 18.30 pentru a-si ridica carnetul de munca. Acesta se va elibera numai cu actul de identitate. Numai in situatii exceptionale documentul se elibereaza altei persoane cu imputernicire notariala speciala, insotita de copia actului de indentitate al titularului si propriul act de identitate.

Carnetul de munca este un act de o importanta majora pentru titular, deoarece este documentul pe baza caruia se dovedeste vechimea în munca, profesie si specialitate acumulata pâna la 31 decembrie 2010, precum si stagiul de cotizare pentru pensionare înregistrat pâna la 1 aprilie 2001„, a declarat George Tanasievici.
Adauga un comentariu