Eveniment-Social

Acestea sunt concluziile sefei ISJ, legate de noul plan-cadru pentru clasele V-VIII

Publicat: 22 ian. 2016
1

@ Saptamana aceasta, in judetul Iasi, s-au derulat dezbateri ce vizeaza cele trei noi propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII lansate, la finalul anului trecut, de Ministerul Educatiei Nationale @ Acestea au fost organizate si moderate de prof. dr. Camelia Gavrila – sefa Inspectoratului Scolar Judetean si i-au avut in prim-plan pe profesori, elevi si pe parinti

Intreaga comunitate a invatamântului preuniversitar iesean s-a pronuntat în privinta modificarilor curriculare propuse de Ministerul Educatiei, în cadrul unor ample dezbateri organizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). Totul in contextul unei importante reconfigurari curriculare initiate de Ministerul Educatiei, prin Institutul de Stiinte ale Educatiei, ce vizeaza o consultare publica de amploare, vizând analiza variantelor de plan-cadru pentru învatamântul gimnazial, din perspectiva relevantei pentru parcursul educational, cu preocupare pentru noul profil de formare al elevilor. Pe acest plan, sefa ISJ, prof. dr. Camelia Gavrila, a prezentat o sinteza ce are la baza concluziile extrase din aceste dezbateri.

Citeste si: Situatie exploziva in sistemul de invatamant preuniversitar. Zeci de profesori ieseni fac declaratii dure

Inspectoratul Scolar a generat o consultare publica de amploare, vizand analiza variantelor de plan-cadru pentru invatamantul gimnazial, din perspectiva relevantei pentru parcursul educational al elevilor, a raportului trunchi comun CDS optional integrat, precum si a noului profil de formare al elevului. Dezbaterea a fost motivata de importanta reconfigurare curriculara initiata de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, prin Institutul de Stiinte ale Educatiei. Organizand acest ciclu de evenimente, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a avut in vedere articularea oportunitatilor, a optiunilor sau a limitelor educationale, identificate de specialisti in educatie, practicieni, beneficiari si parteneri intr-o paradigma argumentata stiintific, psihologic si praxiologic, in conformitate cu valorile invatamantului romanesc si cu exigentele educatiei moderne, de tip european.

VEZI AICI CONCLUZIILE COMPLETE ALE SEFEI ISJ, PROF. DR. CAMELIA GAVRILA LEGATE DE PROPUNERILE PENTRU NOUL PLAN CADRU LA CLASELE V-VIII
Comentarii
  • acestea le numiti d-voastra consultari??? de ce nu au luat cuvantul profesorii? De frica!! De cand doar parerile metodistilor si inspectorilor conteaza???

  • doamna generala dar care sunt concluziile domniei voastre despre scandalul iscat la palatul copiilor intre nea costica si cadrele didactice sustinute de parinti? asteptam concluziile sau il sustineti pe baubau .

Adauga un comentariu