Eveniment-Social

Acestea sunt cele mai importante date despre clasa pregatitoare la nivelul judetului Iasi

Publicat: 14 mart. 2016
1

@ Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, pana in acest moment s-au inscris in clasa pregatitoare, la nivel de judet, 6.131 de copii

Chiar daca procesul continua, majoritatea locurilor la clasa pregatitoare au fost ocupate. De precizat ca, judetul Iasi are o populatie scolara numeroasa, de peste 127.000 de elevi si prescolari doar in anul scolar curent.

Citeste si: Cea mai tare veste pentru parintii din Iasi. Iata lista oficiala a unitatilor de invatamant unde va puteti inscrie copiii la clasa pregatitoare

„Unii parinti vizeaza anumite scoli, asteptand, probabil, celelalte etape, iar unii parinti prefera unitatile de invatamant particulare. Sunt, de asemenea, situatii in care, din diferite motive (cum ar fi parinti plecati in strainatate n.r.), inscrierea este amanata. Prima etapa de inscrieri se incheie vineri, 18 martie 2016, la ora 18:00, fiind urmata de alte doua etape, dar exista si posibilitatea de a inscrie elevii la clasa pregatitoare pe durata verii, intrucat dreptul la educatie este un drept fundamental al copilului, iar clasa pregatitoare face parte din invatamantul obligatoriu. La nivelul judetului Iasi sunt disponibile pentru clasa pregatitoare peste 8.100 de locuri in 370 de clase. Telefonul verde al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, aflat in continuare la dispozitia parintilor pentru informatii despre inscriere, este 0800.816.232″, arata reprezentantii ISJ.

Citeste si: CLASA PREGATITOARE. Iata unde pot fi evaluati psihosomatic prescolarii

Potrivit datelor inregistrate in sistemul Ministerului Educatiei, judetul Iasi se plaseaza in top cinci la nivel national, in privinta numarului de cereri de inscriere completate de parinti. De precizat ca, parintii sau tutorii legali isi pot inscrie micutii in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017 pana la data de 18 martie. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. In intervalul 25 – 26 martie, vor fi afisate, atat in unitatile de invatamant, cat si pe site-urile acestora si ale Inspectoratului Scolar Judetean. A doua etapa de inscriere va avea loc in perioada 30 martie – 8 aprilie, iar pe 15 aprilie se vor afisa rezultatele finale. Intre 19 – 22 aprilie, ISJ va solutiona toate cazurile nerezolvate dupa finalizarea celei de-a doua etape de inscriere.

Citeste si: Lista completa a unitatilor de invatamant din judetul Iasi unde sunt locuri libere la clasa intai
Adauga un comentariu