Actualitate

Acestea sunt cele mai cautate scoli si licee din Iasi. Multi parinti sunt interesati de ele

Publicat: 16 feb. 2015
1

@ Incepand de saptamana viitoare, un grup de scoli gimnaziale vor fi luate cu asalt de catre parinti pentru inscrierile la clasa I @ Inca o data, cele mai cautate si mai aglomerate unitati de invatamant preuniversitar local vor fi cele din cartierele: Copou, Centru, Gara, Alexandru cel Bun, Podu Ros si Tatarasi @ Aici, unele clase vor functiona si cu 30 – 35 de scolari

Plecand de la numarul de solicitari, in topul celor mai cautate scoli gimnaziale de catre parinti la inscrierea in clasa I, unde concurenta a depasit (in anul scolar 2014 – 2015) si de cinci ori, numarul de locuri disponibile sunt urmatoarele: Otilia Cazimir, Bogdan Petriceicu-Hasdeu, George Calinescu, Alexandru cel Bun, Stefan Barsanescu si Titu Maiorescu, respectiv Carol I, ce tine de Colegiul National Costache Negruzzi, Gheorghe Asachi, ce tine de Liceul Teoretic Vasile Alecsandri si forma de invatamant pregatitoare a Colegiului National Garabet Ibraileanu. La acestea se adauga Scoala Iordache Cantacuzino din Pascani.

Calendarul inscrierilor in clasa I

De reamintit ca, deja, fiecare unitate de invatamant din judetul Iasi unde va functiona clasa I (in anul scolar 2015 – 2016) a afisat lista completa a strazilor pe care le au arondate. Inscrierile propriu-zise se vor derula pana pe 6 martie 2015. De asemenea, in scopul bunei informari a parintilor, fiecare scoala va oferi informatii referitoare la locul de desfasurare a activitatii clasei, organizarea programului „Scoala dupa scoala” sau la organizarea si dotarea spatiului scolar. In plus, intre 10 februarie si 4 martie are loc evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor.

Citeste si: Clasa pregatitoare. Parintii din Iasi s-au inghesuit la aceste institutii de invatamant – FOTO,VIDEO

Aceasta va decide daca un copil este pregatit sa intre direct in clasa I sau daca solutia este clasa pregatitoare. Sefa Inspectoratului Scolar, prof. dr. Camelia Gavrila, a tinut sa le ceara parintilor sa nu aglomereze doar unitatile din centrul orasului sau cele apropiate de locul de munca, ci sa incerce sa le aleaga si pe cele din apropierea zonei unde locuiesc. „Ca de obicei, scoli precum Carol I de la Negruzzi, Hasdeu din Tatarasi, Mihai Eminescu, Alexandru cel Bun, Titu Maiorescu sau Liceul Miron Costin vor fi cele mai cautate de catre parinti. Totusi, rugamintea noastra este ca acestia sa se indrepte si spre cele aflate in zona unde locuiesc. De asemenea, unii isi doresc ca ai lor copii sa faca parte din clasele unde predau dascalii consacrati si care au renume, insa eu pot sa le spun ca sunt si alti dascali foarte buni, asta chiar daca nu sunt cunoscuti”, a transmis Gavrila.

Citeste si: Peste 1.500 de copii ieseni, evaluati psihosomatic pentru inscrierile la clasa pregatitoare si intai
Adauga un comentariu