Eveniment-Social

Aceste DETALII vor fi cititie de toti profesorii si angajatii Universitatii Cuza. Ele privesc probleme SENSIBILE – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 17 iun. 2016

@ Pentru a doua oara de la momentul in care prof. univ. dr. Tudorel Toader a fost confirmat rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi de catre Ministerul Educatiei, acesta a prezentat o serie de aspecte importante din interiorul institutia pe care o coordoneaza @ Succint, acesta a sintetizat in sapte puncte, elementele legate de prezentul si viitorul unitatii de invatamant @ Ele privesc o serie de probleme extrem de sensibile 

Rectorul confirmat al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a avut o noua iesire publica oficiala extrem de interesanta. Acesta a prezentat o serie de aspecte importante din interiorul institutia pe care o coordoneaza. Acesta le-a sintetizat in sapte puncte. Ele prezinta elementele legate de prezentul si viitorul unitatii de invatamant, unele dintre ele fiind extrem de incitante.

Citeste si: Acesta-i momentul pe care-l asteptau toti profesorii si studentii de la Universitatea Cuza. El a fost dezvaluit de rectorul Tudorel Toader – VIDEO

„Universitatea Cuza din Iasi va primi 2.75 milioane de euro pentru stagii Erasmus+ în institutii din Uniunea Europeana (UE) si din afara ei. Recent, au fost anuntate rezultatele competitiei nationale a proiectelor de mobilitate prin programul Erasmus+ pentru perioada 2016 – 2018. Studentii si angajatii universitatii vor beneficia de un buget de 715.730 de euro pentru deplasari la universitati din 24 de tari partenere (in afara UE). Acestora li se adauga alte 2.032.675 euro obtinute de UAIC în competitia de finantare a programului Erasmus+. Grantul obtinut de noi este cel mai mare la nivel national, ceea ce le va oferi acces studentilor ieseni la un numar record de oportunitati de stagii de studiu sau practica în strainatate. Cuza ocupa locul I în România si la numarul mobilitatilor desfasurate prin Programul SEE «Spatiul Economic European», prin proiecte de mobilitate în învatamântul superior”, a declarat Toader.

„Nu cresc taxele de studiu! Militez pentru admitere scrisa”

Mai departe, la admiterea 2016, numarul de locuri este neschimbat fata de anul trecut. Astfel, la concurs vor fi scoase la 3.415 locuri la buget la studii de licenta, iar la studii de masterat, pentru cele 129 de specializari, sunt 2.400 de locuri bugetate.

Citeste si: Prima iesire publica a noului rector de la Cuza. Iata ce masuri importante intentioneaza sa ia acesta – FOTO,VIDEO

„In ceea ce priveste conditiile de admitere, noua dintre facultati au pastrat acelasi sistem ca si pana acum, in timp ce restul organizeaza examen scris sau selecteaza candidatii pe baza rezultatelor obtinute la probe de aptitudini. In opinia mea, consider ca ar trebui introdus un examen de admitere scris, la nivelul intregii universitati. Alte aspecte pe care vreau sa le reliefez tin de faptul ca Editura UAIC isi va deschide din aceasta vara propria librarie, la parterul Corpului B. Astfel, publicatiile noastre vor putea fi achizitionate atat de la sediul noii librarii, cat si on-line. O alta informatie suprinzatoare pe care as dori sa o prezint public este ca universitatea isi va deschide un post TV cu transmitere on-line. In acest sens avem aparatura necesara, urmand a fi transmise conferinte sau manifestarii stiintifice”, a mai anuntat rectorul de la Cuza.

Afacere putreda cu inchirierea cladirii Romtelecom din Fundatie

Dincolo de toate acestea, profesorul Toader a reluat doua dintre cele mai grave probleme pe care le are institutia la acest moment: contractul de inchiriere cladirii Romtelecom din Fundatie si starea patrimoniala a UAIC. Este clar ca, suma achitata de catre Cuza pentru acest spatiu, de la momentul in care a inceput relatia contractuala, este echivalenta cu pretul de achizitie al imobilului!

Citeste si: Iata care sunt primele masuri luate de rectorul Tudorel Toader de la Cuza, dupa validarea oficiala

„O problema extrem interesanta pentru noi este si contractul de inchiriere pentru cladirea Romtelecom din Fundatie. Va pot spune ca acest contract expira in luna august a acestui an. Totusi, avand in vedere ca acest document are si o clauza de confidentialitate, eu ca rector nu-mi permit sa divulg nimic din datele acestuia. La acest moment, nu va pot transmite detalii in legatura cu el. Astfel, partea care divulga clauzele contractuale datoreaza celeilalte parti o anumita suma de bani, stabilita în euro. In opinia mea, a fost cu totul si cu totul anormal ca un contract ce presupune bani publici sa aiba o asemenea clauza de confidentialitate. Vom vedea care va fi varianta luata in calcul dupa expirarea contractului cu Romtelecom. Vom renunta la contract, il vom prelungi sau vom lua in calcul achizitionarea cladirii! De asemenea, UAIC are teren, o parte intabulat. Datele in legatura cu patrimoniul pe care il are universitatea arata ca detinem 131,178 hectare de teren, din care doar 38.56 sunt intabulate. Ne dorim sa rezolvam cat mai rapid aceasta problema”, a concluzionat rectorul UAIC.

Citeste si: Ultimele noutati administrative de la Universitatea Cuza. Anuntul a facut de rectorul Tudorel Toader – FOTO,VIDEO
 
Comentarii
  • Superb !!! Distinsul domn Rector cu siguranta va inlatura INCOMPENTENTA din ADMINISTRATIE. Si sunt persoane cu „duiumul” in administratie care nu au habar ce fac acolo.

  • De exemplu cum reactioneaza un sef (director) la barfele din compartimentul pe care il conduce? cu siguranta iau de bine „stirile” primul venit primul servit dar nu mai verifica sa vada ca poate (DEOARECE II CONVINE SA NU SE IMPLICE INTRU CAT ISI PIERDE FUNCTIA DACA PRESEAZA)!!! pai de asta se pierde teren si nu numai TOTI MARII SEFI DIN ADMINISTRATIE SUNT FACUTI NAIBII LA APELUL BOCANCILOR. Stiti cum e ? cu siguranta stiti. Problema este ca se cred asa „INTELEGIENTI” ca ajungi sa crezi si tu fara sa ii asculti ca AU DREPTATE. DE FAPT IN ADMINISTRATIE ESTE RECOMPENSATA INCOMPETENTA IN PRIM PLAN IAR DNUL TOADER ARE DE REMANIAT DESTUI INCOMPETENTI PE CARE DACA II INTREABA DE UNA DE ALTA NU VOR STI CE SA RASPUNDA.

Adauga un comentariu