Eveniment-Social

Acest sef din sanatatea ieseana incaseaza cinci salarii. Doua sunt de la aceeasi institutie bugetara

Publicat: 24 iun. 2015
1

@ Medicul incaseaza numai din salarii aproape 200.000 lei @ Banii provin de la institutii bugetare @ Seful din sistemul medical iesean este cercetat intr-un dosar de coruptie

Unul dintre profesorii din sistemul medical iesean care incasa lunar sase salarii era Vasile Astarastoae, fostul rector de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa din Iasi. In luna martie 2015, acesta a fost condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Cu o luna inainte de condamnare acesta a demisionat din functia de rector de la UMF Iasi. Postul a fost preluat de prof. dr. Dragos Pieptu, unul dintre prorectori. Conform declaratiei de avere, in anul 2014, rectorul interimar a incasat cinci salarii, dintre care doua de la Universitatea de Medicina din Iasi, perioada in care era prorector. De la institutia de invatamant superior a obtinut un venit de 128.036 lei la care se adauga inca 19.733 lei, salariu in afara functiei de baza.

De asemenea, anul trecut, prof. dr. Dragos Pieptu a incasat inca trei salarii in afara functiei de baza de la Spitalul Sf. Spiridon suma de 16.466 lei, de la Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar – 200 lei si de la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii din subordinea Ministerului Educatiei – 3.121 lei. Astfel, in 2014, actualul rector de la UMF a incasat 167.556 lei. Tot anul trecut, medicul Pieptu a incasat 3.675 lei din titluri de stat. Fata de declaratia de avere anterioara, prof. dr. Dragos Pieptu a mai achizitionat un spatiu comercial in Iasi cu o suprafata de 86,79 metri patrati, impreuna cu sotia, dr. Svetlana Pieptu. Rectorul interimar de la UMF detine un apartament in Copou, o casa in localitatea ieseana Rediu si doua spatii comerciale in Iasi, primul achizitionat in 2007 de 99,05 mp. Impreuna cu sotia are si doua terenuri de 2500 si 1015 metri patrati. Prof. dr. Dragos Pieptu este cercetat, alaturi de Vasile Astarastoae, intr-un dosar de coruptie, pentru complicitate la conflict de interese.
Comentarii
Adauga un comentariu